FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
L'assignatura pendent de les pimes en internet: “Cal agradar a Google”

L'assignatura pendent de les pimes en internet: “Cal agradar a Google”

Fusió Digital Pimes facilita la gestió de la web, les xarxes socials o un e-*commerce i posa tota la seua experiència humana i tecnològica perquè les pimes aconseguisquen més vendes i més clients

Google és el nou oracle de Delfos, aqueix ens al qual se li pregunta tot allò que es vol conéixer. Tindre presència digital assegura poder aparéixer en les seues prediccions, però aqueix pas és el final d'un procés de digitalització que comença millorant la connectivitat, garantint la ciberseguretat i aprofitant els avantatges de treballar en el núvol (*Cloud). Amb la possibilitat de portar el lloc de treball a qualsevol ubicació i comptar amb un servei d'assistència permanent per si alguna cosa falla o no s'entén bé.

Totes aquestes etapes s'integren en la nova Fusió Digital Pimes, una solució integral i flexible de Telefònica Empreses perquè qualsevol negoci puga digitalitzar-se.

Per què és imprescindible estar en Internet
Imaginem que volem comprar uns pantalons, una maleta o una mànega per al jardí. El més probable és que teclegem en Google o fem la cerca per veu a través del mòbil. Entre els resultats, donarem una ullada a veure què ofereix cada comerç, quins preus tenen i, molt probablement, on estan situats i quin horari tenen per a acabar comprant a tir fet en la pròpia botiga a peu de carrer.

El 95% de les decisions de compra comencen així, amb una cerca en Google. “Hui dia cap negoci físic pot permetre's el luxe de quedar-se fora d'Internet i més després de l'hem viscut en aquests últims dos anys, que ha accelerat la digitalització de colp. És vital per a qualsevol negoci desenvolupar una presència en internet efectiva que faça de ‘efecte anomenada’ i amplie el seu espectre comercial”, declara María Ángeles Fernández Benito, responsable d'Oferta de Presència en Internet per a pimes en Telefónica España.

El 95% de les decisions de compra comencen amb una cerca en Google
Tindre presència en Internet no significa necessàriament haver de vendre per Internet. El 80% dels consumidors encara prefereix que els comerços tinguen una seu física per a finalitzar la compra. O per a tocar amb les seues mans l'objecte. Però localitzar un negoci en Internet genera confiança enfront d'aquells que no estan, permet ensumar en el seu catàleg, *chequear l'adreça, veure com s'aparca o si té bona comunicació per transport públic i comprovar si obrin els caps de setmana. Detalls que semblen insignificants, però que en 2021 suposen captar més clients i acabar venent més.

Seduir a Google
No és el mateix obrir una botiga en un carrer concorregut i amb un aparador amb ganxo que en un carreró apartat i amb un aparador mústic. En el primer es pararan molts possibles compradors; la segona botiga pot acabar fracassant. Amb la presència en Internet succeeix una cosa similar: no n'hi ha prou amb crear una web preciosa i asseure's a esperar milions de visites. “Cal agradar a Google”, explica Fernández Benito.

Si als vianants se'ls sedueix cuidant l'aparador o canviant amb regularitat els productes que es mostren a l'altre costat del cristall, amb la web cal treballar el posicionament, el contingut i l'actualització constant de la pàgina web. Quant millor valore Google una pàgina web, millor la posicionarà i augmentaran les possibilitats d'atraure possibles clients.

Xarxes socials, per descomptat
La presència en Internet ofereix múltiples possibilitats per a eixir a la trobada dels possibles compradors. Quantes més es toquen, més possibilitats de captar clients. “No podem deixar d'utilitzar eines com Google *My *Business, que informa sobre l'horari, dades de contacte i adreça postal, un aspecte clau que ens permetrà aparéixer en els mapes digitals”, explica Fernández Benito. Aquesta funció és especialment clau per a captar nous clients, ja que permet publicar fotos relacionades amb l'activitat. També brinda la possibilitat de conéixer el seu feedback a través dels seus ressenyes i contestar-los. Al seu torn, les ressenyes generen confiança i atrauen a més compradors.

Les xarxes socials són un altre pilar bàsic per a generar confiança i *fidelizar. Segons el perfil dels clients, convé centrar-se més en l'una o l'altra xarxa social. *LinkedIn és perfecta per a professionals, Instagram o *Twitch, en canvi, connecten molt bé amb els més joves. “Cal tindre un bon contingut, però no sols publicitari, ja que genera rebuig. Funcionen les respostes, l'ajuda, el diàleg i tot el que done mostres de qui eres i què pots aportar per a guanyar confiança, proximitat i credibilitat. Especialment funciona el format vídeo. Les entrevistes, tutorials, casos d'ús, intervencions en esdeveniments, notícies i novetats… són excel·lents maneres d'atraure clients”, destaca Fernández Benito.

Més informació

Font: lavanguardia.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia