FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les 13.000 pimes espanyoles que embenen en *Amazon van exportar un 30% més en 2021

Les 13.000 pimes espanyoles que embenen en *Amazon van exportar un 30% més en 2021

El canal digital com a plataforma d'exportació es va consolidar passat any entre les pimes espanyoles, que van aconseguir vendre en els mercats internacionals a través del *marketplace de *Amazon per valor de 850 milions d'euros, un 30% més que en 2020.

El canal digital com a plataforma d'exportació es va consolidar passat any entre les pimes espanyoles, que van aconseguir vendre en els mercats internacionals a través del *marketplace de *Amazon per valor de 850 milions d'euros, un 30% més que en 2020.

En concret, les dades del «Informe sobre l'impacte de *Amazon en les pimes espanyoles 2022», publicat hui pel gegant del comerç electrònic constaten la consolidació de l'e-*commerce com a canal de vendes entre les més de 13.000 petites i mitjanes empreses que exporten a través de la seua plataforma. Així, segons dades de *PwC, la meitat de les companyies d'aquest segment que no havien exportat abans, van començar a comercialitzar productes a l'estranger de la mà de l'empresa de Jeff *Bezos.

Perspectives de creixement
Segons destaca Marie *Mulot, responsable de Moda dels Serveis de *Marketplace de *Amazon a Espanya i Itàlia, «les bones perspectives de creixement de les pimes que exporten a través de la nostra plataforma es demostren amb el fet que hui dia tinguen a un total de 35.000 treballadors dedicats a gestionar la seua venda en línia, la qual cosa suposa un 16% més que l'any anterior».

Així mateix, la directiva destaca el fet que el nombre de pimes que exporten a través de la seua plataforma des de províncies amb un alt índex de territori rural com Lugo, Orense, Zamora, Sòria, Càceres, Palència i Jaén haja crescut en 2021 un 25%. En aquest sentit, *Mulot destaca que «els 10.500 milions d'euros invertits des de 2011 per *Amazon a Espanya per a consolidar la seua xarxa logística han contribuït al fet que empreses de qualsevol racó puguen portar els seus productes a qualsevol país del món». Així, més del 60% de les 13.000 pimes espanyoles que exporten a través de la companyia tenen les seues seus fora de Madrid i Barcelona.

Comunitats més exportadores
No obstant això, malgrat aquest percentatge, la concentració d'empreses en les àrees d'influència de les dues capitals va fer que aquestes dues comunitats acapararen més del 40% del total del valor de les exportacions, amb més de 200 milions ingressats a Catalunya i més de 150 a Madrid. La Comunitat Valenciana i Andalusia es van posicionar a continuació l'any passat amb exportacions per valor de prop de 150 milions i més de 100, respectivament.

A més, la companyia també destaca en el seu informe que els destins de les exportacions a través de la seua plataforma no es limiten a països pròxims, ja que les vendes fora de la Unió Europea van augmentar un 45% fins a aconseguir els 75 milions d'euros. En aquest punt, *Mulot destaca la importància de la col·laboració de *Amazon amb «entitats de promoció de la internacionalització com el *ICEX o patronals com *Aecoc, que participen en el programa Enlaira, oferint a les pimes formació i eines per a augmentar la seua presència digital».

Aquest esforç va contribuir l'any passat al fet que més de 100 pimes superaren per primera vegada el milió d'euros en vendes a través de la plataforma i que el nombre d'empreses que van ingressar més de 100.000 euros superara les 3.000. En aquest capítol, *Mulot destaca el creixement del 20% entre les pimes usuàries de *Amazon *Business, la solució de compres de la plataforma per a clients empresarials.

Finalment, l'informe de la companyia revela que l'any passat les pimes espanyoles van vendre a un ritme de 175 productes per minut a través de la seua plataforma, fins a superar els 90 milions d'unitats, un 50% més que en 2020, el pitjor dels més de dos anys de pandèmia i en el qual les vendes en línia van viure un fort impuls a causa del confinament.

Més informació

Font: directivosygerentes.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia