FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les ajudes a les pimes i la seua prohibició per a acomiadar

Les ajudes a les pimes i la seua prohibició per a acomiadar

Un Reial decret llei farà que les empreses hagen d'indemnitzar als treballadors acomiadats improcedentment a causa de les conseqüències de la guerra

Les empreses que reben ajudes no poden destinar-les a acomiadar treballadors. Així es recull en el Reial decret llei de mesures urgents per a donar resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna.


D'acord amb el Pla Nacional de Resposta a l'Impacte de la Guerra, el Govern prohibeix l'acomiadament objectiu als treballadors al·legant causes que tinguen a veure amb el preu de l'energia.

La ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, *Nadia *Calviño, adverteix que les empreses que estan rebent ajudes públiques, “naturalment no poden dedicar aqueixos recursos a acomiadar als treballadors”.

Aquesta prohibició oferirà una major protecció als treballadors. D'acord amb el reial decret, si un treballador és acomiadat de manera improcedent, rebrà una indemnització amb 33 dies per any treballat.

En aquest cas, l'empresa hauria de buscar una altra alternativa en comptes d'acomiadar, detallen des de Grup 2000, ja que prescindir d'un treballador seria més car. Segons recorden, amb la reforma laboral, el Govern ha habilitat un nou model de *ERTEs que les exoneraria del pagament de les cotitzacions a la Seguretat Social.

Fins al 30 de juny

La prohibició dels acomiadaments objectius a causa de la crisi energètica, la pujada de preus i la falta de subministraments a causa de la guerra a Ucraïna es prolongarà 3 mesos. Així, la mesura, segons figura en el Reial decret llei, s'estendrà fins al 30 de juny d'enguany. De moment, no s'ha fixat un límit temporal per a aquelles empreses que s'acullen a un ERTO a causa de causes relacionades amb la guerra.

Segons *Calviño, s'està treballant en mesures que garantisquen que les empreses que no perceben ajudes directes no dediquen aquests recursos a acomiadar als treballadors.

La ministra ha insistit, després de les crítiques rebudes pel president de l'Associació de Treballadors Autònoms (LLIGA), Lorenzo *Amor, sobre aquesta mesura. Que es tracta d'un “moment excepcional en el qual s'ha de donar entre tots la major estabilitat, seguretat, certitud i confiança per al conjunt de les empreses i també dels treballadors del país”.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia