FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les autoritats avisen a pimes i autònoms. Vigilem l'ús del "cost zero"

Les autoritats avisen a pimes i autònoms. Vigilem l'ús del "cost zero"

L'AEPD alerta de pràctiques fraudulentes a l'hora d'aplicar la normativa de protecció de dades.

Adequar-se a la normativa de Protecció de Dades a cost zero és possible. Però, probablement, il·legal. Així ho entén l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, qui al costat de la Seguretat Social i l'Agència Tributària, han realitzat un document que adverteix sobre aquest frau.


Se'l coneix com a 'cost zero'. Consisteix a oferir serveis perquè les empreses s'emmotlen a la normativa de protecció de dades, a un preu molt baix o de forma gratuïta,. El truc o frau és que s'abonen mitjançant fons destinats a formació per a treballadors. L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) alerta a pimes i autònoms dels riscos d'aquesta pràctica. Tant per incompliment de la norma com per sancions que puguen rebre per utilitzar aquesta metodologia. Ja que aqueixos fons de formació no van ser creats per a aquesta qüestió.

L'AEPD adverteix que les ofertes que poden comportar un frau habitualment són emeses per part de consultories i empreses. Segons expliquen en un comunicat, es dirigeixen cap a les pimes i autònoms, emprant per a això el temor a les sancions establides en el Reglament General de Protecció de Dades.

Suplantació d'identitat

En molts casos es fa creure a pimes i autònoms que estan obligades a designar un delegat de protecció de dades o oferir serveis innecessaris per als tractaments que realitza l'empresa.

Així mateix, fa referència a un altre tipus de pràctiques agressives com intentar suplantar la identitat de l'Agència en les comunicacions que es realitzen, per a dur a terme pràctiques comercials en les quals es coarte el poder de decisió dels destinataris, mitjançant la referència a sancions per incomplir la normativa.

Per a contrarestar aquesta situació, l'Agència recorda tant a pimes com a autònoms que a l'hora de contractar serveis per a adequar-se a la normativa en matèria de protecció de dades, s'asseguren que aquests no incorren en les pràctiques esmentades amb anterioritat.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia