FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les micropymes i pimes retarden el pagament als seus proveïdors pel coronavirus

Les micropymes i pimes retarden el pagament als seus proveïdors pel coronavirus

Abans de la crisi eren les grans empreses les que tardaven més a fer els desemborsaments

Tindre el negoci tancat i no generar ingressos està passant factura a les empreses. Des de l'inici de la crisi del *coronavirus, les pimes i les *micropymes són les que més tarden a fer el seu pagaments, quan abans eren les grans companyies les que més retardaven els seus pagaments. Des de hui, els xicotets negocis poden obrir en tota Espanya, inclòs Madrid i Barcelona sense cita prèvia.

El 78% de les companyies analitzades per la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (*PMcM) a l'abril considera que la crisi està afectant el seu negoci. Només un 22% diuen que “alguna cosa” Mentre que el 93,64% argumenten que la crisi ha afectat les seues vendes.

Per aquest motiu, les empreses estiguen retardant el pagament als seus proveïdors. En concret, les companyies perceben que el 39,08% dels seus proveïdors que són *micropymes o autònoms ( amb una facturació inferior a 2 milions d'euros) estiguen tardant a pagar. Aquelles que facturen entre 2 i 50 milions es percep que retarden els pagaments en un 34,87% dels casos. I la gran empreses que sempre tractava d'allargar els terminis, perquè amb la crisi està sent una mica més estricta i tarda a pagar en el 26,05% dels casos.

Preocupacions
Mancada d'activitat, liquiditat i plantilla

El 70% de les empreses confirmen terminis de pagament més llargs en el sector privat i el 28% en el sector públic.

La falta d'activitat ( 82%), de liquiditat (61%) i el manteniment de la plantilla (42%) són les principals preocupacions de les companyies.

“Històricament i fins a l'inici de la pandèmia, els autònoms, *micropymes i pimes són els que sempre han patit més els impagaments per part dels seus proveïdors, sobretot de les grans companyies i de les Administracions Públiques. La crisi del *coronavirus està minvant la seua liquiditat, fins a tal punt que comencen a no poder pagar en termini als seus clients, la cadena de pagaments està més fracturada que mai”,denúncia el president de *PMcM, Antoni Cañete.

Situació sense precedents
Reclama un ICO per a pagar factures a interés zero

Des de la *PMcM adverteixen que com el Govern d'Espanya no reaccione de manera immediata la realitat derivarà en “una situació d'impagaments sense precedent a Espanya, i això que des de fa anys érem el país europeu amb els terminis de pagament més llargs”, apunta el directiu.

Més informació

Font: lavanguardia.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia