FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les pimes afronten el repte de digitalitzar-se per a sobreviure a l'era post Covid

Les pimes afronten el repte de digitalitzar-se per a sobreviure a l'era post Covid

El 98% de les signatures perd ingressos en el marc de la caiguda de la demanda. La transformació digital podria elevar un 11% els seus beneficis

Les petites i mitjanes empreses es posen en marxa després de mesos de confinament que han deixat sense liquiditat a tota mena de signatures i han afectat a tots els sectors de l'economia nacional. El coronavirus ha fet patir especialment a les pimes, que constitueixen el 99% del teixit productiu espanyol i que creguen el 72,4% de l'ocupació del país, sis punts per damunt de la mitjana europea, segons dades del Ministeri d'Indústria. Encara que països com Xipre, Malta, Bulgària, Letònia, Lituània, Eslovènia, Grècia, Portugal i Itàlia tenen més ocupació en petites i mitjanes empreses que Espanya, les dades situen a l'economia espanyola com una de les més dependents de les companyies de fins a 250 empleats de tota Europa.

Al seu torn, en la Seguretat Social hi ha inscrites un total de quasi tres milions de pimes que són responsables del 61% del Valor Agregat Brut nacional. Són cinc punts més que la mitjana europea. La gran rellevància del sector a Espanya implica que la incertesa sobre la recuperació econòmica després de la pandèmia del Covid-19 es reflectisca directament en els desafiaments als quals s'enfronten les pimes, més fràgils que les empreses de major grandària.

Segons l'últim baròmetre de la patronal *Cepyme, el 98% de les pimes han vist reduït el volum dels seus ingressos a causa del Covid-19 i el motiu per a quasi la meitat d'elles ha sigut la falta de demanda. A més, més del 90% de les pimes mantenen mals pronòstics sobre la viabilitat dels seus negocis a un any vista després de la crisi. El 60% valora que haurà de reduir el nombre d'empleats en els pròxims 12 mesos i el 86% afirma que està en risc la supervivència del seu negoci si la crisi es prolonga en el temps. “Són dades tremendes, vinculats directament a la configuració del teixit empresarial espanyol que està format en més del 90% per *micropymes, companyies de menys de 10 empleats. A Espanya falten mitjanes empreses”, afirma Luis *Aribayos, director d'economia i transformació digital de la patronal.

Després de la difícil conjuntura econòmica que deixa el coronavirus, els experts veuen necessari potenciar la capacitat de creixement de les empreses de menor grandària per a afavorir la solidesa financera del conjunt del teixit empresarial. “El vertader problema comença ara, en la fase de reobertura”, adverteix *Aribayos. Segons la patronal, els empresaris s'enfronten a una reducció de la demanda, a un augment dels costos fixos per les mesures obligatòries de seguretat que ha imposat el virus i a la incertesa pel risc a una segona onada.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia