FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les pimes espanyoles, al capdavant en botigues en línia a Europa

Les pimes espanyoles, al capdavant en botigues en línia a Europa

Quasi el 40% de les pimes espanyoles compta amb una botiga en línia, una xifra que se situa per damunt de la mitjana europea.

Les petites i mitjanes empreses del nostre país també estan augmentant l'ús que fan de les xarxes socials per a impulsar els seus negocis.

L'impacte de la pandèmia pel coronavirus ha accelerat la digitalització de milers de pimes europees, si bé això s'ha produït amb importants diferències en els diferents països. Si bé les petites i mitjanes empreses del Regne Unit són les que estan més digitalitzades, fins i tot des d'abans de la pandèmia, són les pimes d'Espanya i França les que han donat un major impuls a la seua digitalització en l'últim any.

Així es desprén d'un recent estudi de *YouGov, realitzat a petició de *IONOS i en el qual queda constància que Espanya lidera la posada en marxa de botigues en línia. I és que, el 21% de les empreses enquestades, d'un total de 3.500 a Espanya, Alemanya, França i el Regne Unit, amb fins a 250 empleats, va posar en funcionament una botiga en línia durant la crisi ocasionada per la pandèmia.

El 40% de les pimes espanyoles compta amb una botiga en línia, situant-se al capdavant a Europa per davant de països com el Regne Unit, amb un 22% d'empreses amb botiga en línia.



Incrementant la seua presència en línia
Però les pimes espanyoles no sols han donat un fort impuls al seu comerç electrònic. També han posat les seues mires en les xarxes socials i, juntament amb les seues homòlogues franceses, un 27% han obert comptes en diferents xarxes socials per a les seues empreses durant la pandèmia.

D'aquesta manera, al nostre país, el 65% de les pimes fa ús de les xarxes socials per a impulsar els seus negoci, una xifra per damunt de la d'altres països europeus com França i el Regne Unit, que se situa en un 59%. A Alemanya, només el 46% de les pimes fa ús de les xarxes socials per als seus negocis.

Malgrat aquest impuls que estan fent les pimes espanyoles en la seua digitalització, les pimes del Regne Unit són les que compten amb major presència en línia de tota Europa ja que el 61% disposava de lloc web d'empresa abans de la pandèmia.

En la resta de països europeus, aquest percentatge és significativament inferior, ja que se situa entre el 40% i el 50%, malgrat els esforços realitzats durant la pandèmia. De nou, les pimes d'Espanya i França van incrementar la seua presència en línia durant la pandèmia en més de 20 punts percentuals. En el cas del nostre país es va passar del 44% al 65% de les pimes amb lloc web, mentre que a França l'increment va ser del 39% al 61%.

A Alemanya, aquest percentatge ha passat del 48% al 63%, molt per darrere del Regne Unit, on el 68% de les pimes compta amb lloc web.

Més informació

Font: muycanal.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia