FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les pimes espanyoles aposten pel comerç digital: el 51% ja opera a través d'internet

Les pimes espanyoles aposten pel comerç digital: el 51% ja opera a través d'internet

Les xarxes socials guanyen pes en les vendes i el 37% dels espanyols afirma haver-les utilitzat per a comprar durant els últims sis mesos

El 51% de les pimes espanyoles operen a través d'un canal en línia i d'aquestes el 21% van començar a fer-ho durant la pandèmia. Segons l'estudi encarregat per l'empresa *PayPal i presentat aquest dimecres per Beatriz Giménez, directora de la companyia a Espanya i Portugal, el model de negoci digital ha guanyat protagonisme. El nombre de transaccions que van passar per la multinacional estatunidenca va augmentar un 13% en el segon trimestre de 2022 respecte al mateix període de 2021, un creixement que Giménez associa amb la necessitat d'adaptar-se durant la crisi de la *covid: “Després de la pandèmia, la gent no volia tocar els diners i això va fer que hagueren d'esforçar-se per entendre, quasi de manera obligatòria, el pagament digital”.

La nova tendència que s'està consolidant és la compra a través de xarxes socials com Instagram, Facebook o *TikTok. Aquest model, denominat comerç social, no requereix de la instal·lació prèvia d'una aplicació: s'accedeix al producte o a l'enllaç de la pàgina web directament des de la xarxa social. Segons les dades aportades, el 37% dels espanyols han utilitzat les xarxes socials per a comprar durant els últims sis mesos. D'aquests, un 11% reconeixen utilitzar aquest servei setmanalment.

A Espanya els productes més venuts en xarxes socials són roba i accessoris (35%), articles de bellesa i salut (28%) i jocs en línia (25%). Quan se'ls pregunta als enquestats per les motivacions per a usar aquest mitjà, el 30% afirma que només ho fa a través de la pròpia xarxa social si pot usar una passarel·la de pagament segura. Una dada que *PayPal, el negoci principal de la qual consisteix en això, destaca en l'informe. Un altre 37% utilitza els enllaços per a accedir a la pàgina web del producte i efectua el pagament des d'allí. Per als consumidors, la flexibilitat en el mètode de pagament i la immediatesa, és a dir, poder comprar de manera ràpida quan es veu el producte, són els dos principals avantatges del comerç per internet. En el cas de les empreses, el 88% de les consultades va respondre que aquest model digital els va permetre arribar a nous clients.

Les principals barreres que troben els consumidors a l'hora d'adquirir un article per internet són dues: que el mètode de pagament habitual que usen no estiga disponible —ja siga targeta de crèdit, *contrarreembolso, passarel·les de pagament, etc.— o que el procés de compra no els genere sensació de seguretat. Les dades de l'estudi afirmen que quasi dos de cada tres espanyols han abandonat una compra abans de completar-la per un d'aquests motius.

La simplicitat dels processos de pagament és un altre element que condiciona el volum de vendes. Un 47% dels enquestats afirma que un procés de compra llarg i confús els fa abandonar abans de concloure el tràmit. Segons la directora de *PayPal Ibèria, “ja no és tan habitual que la gent entre en una web i compre, sinó que li'ls usuaris comparen entre diferents llocs”. Això fa, ha completat, que tindre un sistema de compra eficient i simplificat resulte “decisiu”.

Més informació

Font: elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia