FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les pimes espanyoles milloren el seu nivell de digitalització

Les pimes espanyoles milloren el seu nivell de digitalització

Segons l'estudi sobre la maduresa digital de les microempreses a Espanya i Europa de *GoDaddy les pimes espanyoles a poc a poc s'adapten i milloren el seu nivell de digitalització

Les petites i mitjanes empreses són una figura clau del teixit econòmic espanyol, tant per la seua alta representació, el 97%, com per la seua transcendència en el dia a dia.


Aquest tipus d'empreses ha hagut d'adaptar-se de manera inesperada als canvis produïts per la Covid-19 amb l'objectiu de sobreviure i tirar avant el negoci. La manera d'adaptar-se ha sigut la transformació digital. Durant la pandèmia acciones com crear una pàgina web per a promocionar els productes i serveis, l'automatització de determinats processos, així com l'ampliació dels canals de venda han sigut quasi imprescindibles.


Amb motiu d'analitzar com s'han adaptat les petites i mitjanes empreses, *GoDaddy ha publicat el “Observatori sobre Digitalització de *GoDaddy 2021: estudi sobre la maduresa digital de les microempreses a Espanya i Europa”. Les dades de l'informe són resultat d'enquestes a més de 5.100 empreses europees d'Espanya, Alemanya, França i Itàlia.

Algunes dades reveladores de l'informe indiquen que 7 de cada 10 empreses d'Alemanya, Espanya i Itàlia ja tenen pàgina web i/o presència en les xarxes socials. I que el 78% de les petites empreses espanyoles creuen que els negocis més digitalitzats podran recuperar-se millor i créixer segons vaja disminuint l'impacte de la COVID-19. A més, les pimes espanyoles se situen en primera posició quant a creació i maneig de les xarxes socials.

Maduresa digital

Un punt important per a conéixer el nivell de maduresa digital de les pimes espanyoles és analitzar com han incorporat i aprofitat l'ús de les tecnologies. L'Observatori sobre Digitalització de *GoDaddy 2021 ha inclòs un Digital *Index de les diferents empreses europees enquestades. Amb això s'ha pogut establir una classificació sobre el nivell de digitalització. S'han tingut en compte variables com la continuïtat, eines, sistemes utilitzats, etc. De manera que s'han pogut establir quatre nivells: pioneres digitals, assentades digitals, escèptiques digitals i iniciades digitals.

Les pimes espanyoles se situen al capdavant de les empreses pioneres digitals, encara que és el país menys negocis té digitalitzats. El 28% de les pimes espanyoles són ‘pioneres digitals’, i el 26% “Assentades Digitals”, ja que tenen una bona infraestructura digital, encara que són reservades quant al màrqueting digital. En el mitjà es troben els “Iniciades Digitals”, representant al 22%. En aquest nivell se situen aquelles que estan convençudes dels avantatges de la digitalització, però encara no estan correctament equipades. I, finalment, els “Escèptics Digitals” amb un 24%, que mostren un escàs compromís.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia