FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les pimes mantenen la conciliació com a assignatura pendent

Les pimes mantenen la conciliació com a assignatura pendent

El 88% de les dones es preocupa de la conciliació, enfront del 12% dels homes.

Les petites i mitjanes empreses han de fer un major esforç per a facilitar la conciliació laboral de la dona. És el que es desprén de les dades aportades per *Baby *Friendly *Companies en col·laboració amb *Womenalia. El pes dels fills segueix, segons aquestes dades, en mans de la dona, que ha de triar en molts casos entre carrera professional o maternitat. La pime que puga oferir majors alternatives en aquest sentit tindrà part del camí guanyat en la captació de *talenti femení.


Si acudim a les dades concretes de l'anàlisi,el 88% de les dones es preocupa de la conciliació, mentre que el nivell de *preocupacion en homes descendeix al 12%. L'estudi, que parteix de la realització d'unes 1.000 enquestes, reflecteix que quasi un 70% de dones estima que el fet de ser mares els ha afectat negativament en les seues carreres professionals, una dada que contrasta amb el dels homes, per als quals (un 60%) el fet de ser pares no els ha afectat negativament nivell professional.

Aquesta dada podria explicar-se pel fet que un 40% de les dones diuen ocupar-se de més del 75% de tasques de la llar i fills i consideren que “no hi ha repartiment equitatiu”. En canvi els homes assenyalen que s'ocupen del 25% de les tasques.

Sense sistema de beneficis socials

A nivell professional, no totes les empreses disposen d'un sistema de beneficis per a facilitar la conciliació dels seus empleats. De fet, un 50% d'empreses espanyoles no compta amb un sistema de Beneficis Socials de suport a la conciliació, alguna cosa que l'enquesta adverteix que perjudica a més del 50% dels empleats que són pares.

El que més demanen en les empreses

Les mesures de conciliació més demandades entre els empleats són poder optar al teletreball i a la flexibilitat d'horaris, que hi haja guarderia en empresa o xecs guarderia, que s'impartisquen *webinars o formació per a ajudar a conciliar, que s'organitzen campaments d'estiu per a xiquets o que se'ls done sessions de *coaching per a ajudar-los a organitzar el seu temps, a més de percebre una *canastilla de naixement en el moment que naix el seu fill.

Més informació

Font:cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia