FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les pimes només han utilitzat un 20% de l'ajuda del «Kit Digital

Les pimes només han utilitzat un 20% de l'ajuda del «Kit Digital

Encara tenen a la seua disposició 2.330 milions d'euros dels 3.067 amb els quals està dotat el programa

Les petites i mitjanes empreses troben especials dificultats a l'hora d'afrontar amb èxit el procés de transformació digital. Per a adaptar-se a això de la millor manera possible, el Govern va llançar l'any passat el conegut com a «Kit Digital». No obstant això, ja siga per desconeixement o dificultat, la veritat és que les pimes no estan fent ús d'aquesta ajuda, ja que encara tenen a la seua disposició 2.330 milions d'euros, segons dades facilitades per la plataforma *yotramito, la qual cosa suposa quasi un 80% del total dels 3.067 milions d'euros de fons europeus que s'articulen en el programa, que consta de tres fases i al qual poden optar totes les pimes espanyoles, siga com siga la seua grandària.

El «Kit Digital» proporciona a les empreses un bo de digitalització que poden utilitzar per a comprar solucions digitals ja disponibles en el mercat en àmbits com l'elaboració i gestió de pàgines web, presència en internet, comerç electrònic, gestió de clients, ciberseguretat, gestió de proveïdors i oficina digital, entre altres.

Malgrat que les pimes tenen a la seua disposició aquestes ajudes, no a totes els resulta fàcil accedir a aquestes. I com a mostra, un botó. *yotramito revela que, del total de les empreses que han sol·licitat les subvencions, el 12% va abandonar el procés, entre altres motius, per la complicada burocràcia en realitzar la petició.

Del primer segment d'ajudes resulta cridaner, destaca la plataforma especialitzada en la tramitació d'ajudes, que el 51,9% dels qui van iniciar el procediment va rebre algun tipus de requeriment administratiu que impedia la continuació del procés.

La primera convocatòria del «Kit Digital» està dirigida a empreses d'entre deu i 49 empleats, la quantia de l'ajuda és de 12.000 euros per pime i el termini de presentació està obert fins al 15 de març de 2023. La segona és per a empreses d'entre tres i nou empleats, amb 6.000 euros per pime, i el termini per a sol·licitar-la és fins al 2 de setembre de 2023. La tercera convocatòria, amb 2.000 euros d'ajuda per empresa, s'enfoca a organitzacions d'entre zero i menys de tres empleats. Està oberta fins al 20 d'octubre de 2023. Es tracta, perquè d'un suport financer que ajudarà les empreses a adaptar-se, entre altres coses, a la Llei 18/2022, més coneguda com «Crea i Creix», aprovada fa només unes setmanes en el Congrés dels Diputats, i que ha introduït novetats importants en el que a la factura electrònica es refereix. La més rellevant és que es generalitzarà en les operacions entre empresaris i professionals, de manera que quasi tres milions de petites i mitjanes empreses estan obligades a realitzar factures en aquest format.

Més informació

Font: larazon.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia