FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les pimes reben escassa informació dels bancs

Les pimes reben escassa informació dels bancs

Les entitats bancàries aproven amb un 5,39 de mitjana

L'últim Baròmetre de Gestors Administratius posa de manifest que les petites i mitjanes empreses consideren que els bancs s'han distanciat d'elles. Segons l'enquesta, els bancs aproven amb un 5,39 de mitjana.


Aquest resultat posa de manifest que les entitats bancàries “s'han distanciat massa de les pimes”, adverteix el president del Consell General de Col·legis de Gestors Administratius, Fernando Jesús Santiago. Això es deu, apunta al fet que han endurit el seu tracte amb aquestes empreses “i no són capaces de posar-se en les sabates dels qui, històricament, acaben traient a la nostra economia dels seus problemes”.

A més d'això, el baròmetre ressalta l'escassa informació que tenen particulars i pimes de la normativa bancària. Així, el 37% assegura desconéixer la normativa sobre transparència, enfront d'un 47,3% que sí que la coneix.

L'enquesta reflecteix que tan sols el 56% dels particulars reben a l'inici de l'any el resum d'interessos i comissions, alguna cosa que és obligatori segons la normativa de transparència. Per part seua, un 24% no ho rep.

El president dels Gestors Administratius tem que el percentatge dels qui no reben la informació sobre els interessos i comissions “respon al desconeixement i, en conseqüència, poca atenció que se li presta”.

Increment en les comissions

Un 80% dels Gestors Administratius adverteixen que la majoria dels seus clients ha notat que hi ha hagut un fort increment de les comissions que se'ls cobren. Només un 10% no ho percep així.

Sobre el coneixement d'alguns aspectes bancaris, un 39,4% dels clients coneix què són els comptes abandonats enfront d'un 47,7% que no ho sap. “Aquests dies hi ha hagut molta literatura sobre els comptes abandonats, per la qual cosa suposen aquestes per a les arques de l'Estat. Doncs bé, aquesta és una demostració més de la falta d'educació financera i fiscal dels nostres particulars i pimes. I aqueixa desinformació pot portar, de fet porta, a pèrdues per als nostres clients”, explica Santiago.

Finalment, el 69% dels gestors administratius assegura que les ICO han sigut insuficients per a atendre els problemes de liquiditat generats per la crisi sanitària.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia