FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
L'èxit de les pimes: creen més ocupació que les grans empreses

L'èxit de les pimes: creen més ocupació que les grans empreses

En dos anys, les petites i mitjanes empreses han registrat un creixement del 4,5% del valor afegit real, un augment de l'ocupació del 4,8% i un increment del 5,4% en el nombre de companyies

Les petites i mitjanes empreses van crear més ocupació que les grans empreses el 2023. És la conclusió d'un estudi de la Comissió Europea i que posa en valor la resiliència de les pimes, malgrat la inflació. En concret, l'estudi assenyala que les petites i mitjanes empreses han superat les grans en termes de creixement d'ocupació en onze dels catorze ecosistemes industrials, que van des del tèxtil a l'automoció, passant pel comerç, l'electrònica o les energies renovables. Els índexs de creixement més elevats es van registrar en el turisme i l'activitat digital.

La Comissió Europea afig que per tercer any consecutiu es preveu que el creixement de l'ocupació continue el 2024, amb un augment del 0,8%. Amb tot, l'estudi posa de manifest que este ràpid increment de l'ocupació va comportar una gran escassetat de personal qualificat per a moltes pimes.

L'impacte de la inflació
L'estudi destaca que el 2023 es va caracteritzar per una inflació històricament elevada que va afectar totes les empreses i especialment les petites i mitjanes. Les taxes d'inflació van ser superiors a les taxes de creixement, cosa que va donar lloc a una disminució del 1,6% del valor afegit real per a les pimes del sector no financer. Per al 2024 es preveu una nova disminució de l'1%. Les pimes de Malta, Espanya, Grècia, Portugal, Bèlgica, Dinamarca i Xipre, però, van registrar un creixement real malgrat les elevades taxes d'inflació en estos països.

L'èxit de les microempreses
Per part seua, les microempreses (empreses amb menys de deu treballadors) són les que presenten la caiguda del creixement real més moderada (del 0,4%) i un augment de l'ocupació del 2,3%.

A mitjà termini, la trajectòria que han marcat les pimes ha sigut de creixement. Entre el 2021 i el 2023 van registrar un creixement del 4,5% del valor afegit real, un augment de l'ocupació del 4,8% i un increment del 5,4% en el nombre d'empreses.

Més informació: Més informació


Font: *viaempresa

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia