La Mancomunitat de l'Alt Palància i la Federació Empresarial Comarcal de l'Alt Palància (*FECAP) potenciaran les sinergies per a contribuir a la dinamització socioeconòmica de la comarca. La col·laboració té com a objectiu compartit el de fomentar el desenvolupament socioeconòmic i la inserció laboral en l'àmbit territorial compartida entre totes dues organitzacions, el de la comarca de l'Alt Palància.
La presidenta de la Mancomunitat, Jessica *Miravete, ha mantingut una reunió amb la secretària general de la federació empresarial, María Aparicio, i el vocal de la junta directiva Sergio Soler, en la qual s'ha conclòs la necessitat que les administracions públiques i els agents econòmics i socials cooperen de manera decidida per a aprofitar al màxim els recursos existents per a aconseguir objectius comuns.
En la reunió ha participat l'equip del Pacte per l'Ocupació i el Desenvolupament Social de l'Alt Palància, que, des de la Mancomunitat, desenvolupa un projecte orientat al foment de l'ocupació, a través de la intermediació laboral entre empreses i persones en situació de cerca d'ocupació. També mitjançant la formació per a la inserció laboral, amb l'organització d'accions dirigides a millorar la capacitació de les persones que desitgen tindre més oportunitats d'inserció laboral.
El Pacte per l'Ocupació i del Desenvolupament Rural està format per la Mancomunitat Intermunicipal de l'Alt Palància (integrada per 28 municipis), l'Ajuntament de Segorbe, la Federació Empresarial Comarcal de l'Alt Palància (*FECAP), la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (*CEV) i els sindicats UGT-*PV i CCOO *PV. Labora i el Ministeri de Treball i Economia Social són entitats col·laboradores, i l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local de l'UJI actua com a entitat assessora.
La *FECAP és una organització empresarial independent, multisectorial i sense ànim de lucre, constituïda en 1979, que aglutina i representa a les empreses de l'Alt Palància. L'àmbit natural d'actuació és primordialment la comarca, encara que a la fi de 1997 va ampliar el seu àmbit a tota la Comunitat Valenciana per a donar servici a empreses de províncies limítrofes, especialment de la província de València.
L'entitat presta servicis a les empreses per a facilitar la seua gestió, al mateix temps que desenvolupa activitats per al foment dels interessos dels associats, com és el cas de trobades empresarials, desdejunis *networking, jornades informatives, conferències, cursos de formació contínua, reunions sectorials, així com aquelles d'interés general o específic d'un sector, a més de fomentar l'ocupació, l'emprenedoria i la innovació.