FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Més del 40% de les empreses espanyoles encara no ha iniciat el procés de digitalització

Més del 40% de les empreses espanyoles encara no ha iniciat el procés de digitalització

La intel·ligència artificial està avançant amb passes de gegant, obligant moltes empreses a adaptar-se a estes tecnologies per a no quedar-se arrere. Pel que fa a les empreses espanyoles, ara com ara, no està aprofitant estes ferramentes. Segons un estudi de *EY per a Microsoft, la majoria de les empreses espanyoles compta amb projectes pilot d'Intel·ligència Artificial (*IA), però només un 20% ha anat més enllà de fases inicials de proves de concepte. Això és una xifra molt xicoteta.

Per a “lluitar” contra la falta d'adaptació a la intel·ligència artificial per part de les empreses espanyoles, s'ha creat Elit *Innovation *Hub. Es tracta d'un centre de *IA situat a Madrid, Boston i Abu Dhabi, el propòsit del qual és oferir solucions personalitzades a petites i mitjanes empreses, *startups, governs i corporacions a través de la construcció de la infraestructura tècnica de la intel·ligència artificial. L'empresa, que va ser presentada oficialment en el Fòrum Econòmic Mundial de Davos, cerca posicionar-se a l'avantguarda de la innovació en utilitzar tecnologia d'última generació per a resoldre problemes complexos i proporcionar avantatges competitius. Amb un equip internacional i multidisciplinari d'enginyers especialitzats en *IA predictiva i generativa, la consultora crea solucions futuristes personalitzades i oferix suport global per als desafiaments més importants de l'actualitat.

Davant això, Miguel *Espina, *CEO d'Elit *Innovation *Hub, ha dit que “en l'actualitat hi ha moltes solucions d'intel·ligència artificial per a molts sectors, però en Elit *Innovation *Hub descartem totes aquelles que donen menys d'un 10% de millora de productivitat. Si el percentatge és inferior, el temps que s'invertix a implementar i aprendre el maneig de la ferramenta no és suficient per a rendibilitzar el cost que suposa per a l'empresa”.

Mitjançant la realització d'auditories d'innovació, gestió estratègica i externalització d'I+D+i, Elit *Innovation *Hub examina l'estat tecnològic i digital de les empreses amb la finalitat de desenvolupar solucions que puguen millorar els processos i reduir costos, entre altres beneficis. A través d'una anàlisi prèvia de les necessitats específiques de cada empresa, així com d'un estudi de mercat i de la competència, es dissenyen solucions adaptades a cada situació.

Amb l'objectiu de tancar la bretxa existent i fomentar l'aplicació de la intel·ligència artificial en les empreses espanyoles, Elit *Innovation *Hub ha rebut una inversió d'1 milió d'euros per part de Club de la Pime, el primer club de servicis globals 360é per a empreses i professionals. Esta col·laboració té com a objectiu accelerar el desenvolupament de *startups innovadores amb projectes d'intel·ligència artificial que puguen oferir solucions reals en termes de transformació digital, automatització de tasques, reducció de costos i millora de la productivitat per a autònoms i pimes.

Per part seua, Club de la Pime, que recentment ha anunciat l'inici de les seues operacions a Espanya, té com a objectiu satisfer totes les necessitats de les pimes i autònoms en àrees com la fiscalitat, comptabilitat, dret mercantil, jurídic i financer, adoptant un enfocament disruptiu i innovador basat en la integració dels millors despatxos professionals sota la mateixa marca, per a oferir un servici unificat i convertir-se en el punt de referència al qual qualsevol pime puga acudir per a resoldre les seues necessitats en totes estes àrees.

En este sentit, el sector de les pimes i l'assessoria ha estat immers en un procés de transformació digital durant algun temps, si bé encara més del 40% dels despatxos d'advocats i assessories fiscals no han començat a digitalitzar els seus negocis, segons dades del segon Baròmetre de l'Assessoria elaborat per *Wolters *Kluwer. Això representa un obstacle que afecta el potencial de creixement dels despatxos, així com una dificultat perquè les pimes accedisquen als servicis, que s'oferixen de manera independent i sovint de manera dispar per les més de 50,000 assessories operatives en tot el territori espanyol.

Més informació: Més informació

Font:zonamovilidad.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia