FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Més del 50% de les pimes creuen que la seua supervivència està en risc

Més del 50% de les pimes creuen que la seua supervivència està en risc

El tercer Baròmetre d'opinió de les pimes realitzat per CEPYME ha conclòs que la situació actual és d'especial dificultat per al sector de la xicoteta i la mitjana empresa, després de set mesos en què la crisi per la pandèmia del coronavirus ha fet especialment *mella en aquest sector.

Una de les causes principals és la prolongació de la pandèmia i el sorgiment de rebrots que estan generant una segona ona en la població mundial. Tant és així que més del 86% de les 1300 empreses consultades pel baròmetre ha confirmat que la crisi està afectant la seua empresa negativa o molt negativament. I no sols això. Més de la meitat creuen que està en risc la seua supervivència.

Això repercuteix de manera directa en la situació econòmica d'aquestes empreses. De fet, per al 92% de les empreses consultades la situació econòmica actual és dolenta o molt dolenta i per al 64% les seues expectatives de cara als pròxims 12 mesos són negatives. En volum d'ingressos això es tradueix en què el 90% de les companyies analitzades han vist descendir les seues xifres des que la pandèmia s'expandira en la població.

El principal motiu d'aquest descens ha sigut la falta de demanda, segons argumenten el 74% de les pimes consultades, seguit pel tancament o la reducció de l'activitat per obligació legal, tal com l'han assenyalat el 42% de les pimes analitzades. Unes xifres que es tradueixen en un gran impacte per les restriccions i per la pròpia pandèmia en la demanda.

I la situació no sembla millorar. Una de cada dues empreses consultades han reestructurat la plantilla i un terç l'ha reduïda en més d'un 50%. En el pitjor dels casos, el tancament, es preveu o s'ha decretat ja en un 4.5% de les companyies enquestades mentre que el 2.6% ha declarat concurs per insolvència i un altre 2.6% ha decidit vendre-la.

Les que s'han mantingut fins hui a flotació han optat en molts casos per implantar noves mesures per a continuar amb la seua activitat. El 43%, el *ERTE; encara que un 53% de les mateixes creuen que no podran mantindre l'ocupació en els pròxims mesos. Un altre 38%, el teletreball; malgrat que també s'ha valorat la reducció o distribució de la jornada com a alternatives en determinades pimes.

Més informació

Font: capital.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia