FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Més del 80% de les pimes que embenen els seus productes en línia pateixen falsificacions en Internet

Més del 80% de les pimes que embenen els seus productes en línia pateixen falsificacions en Internet

A Espanya 2 de cada 3 pimes pateixen falsificacions o abusos de marca en Internet. El sector de la moda és el que més pateix els estralls dels infractors

Els pirates i falsificadors en línia han posat un nou focus per a les seues activitats delictives en la Xarxa i la tendència ara és fixar-se en petites i mitjanes empreses, habitualment més desprotegides que les grans companyies. Ho demostra el fet que 4 de cada 5 pimes són víctimes de falsificacions en Internet. És a dir, pateixen la usurpació de la marca dels seus productes en la Xarxa. Productes que són falsificats i venuts a través de xarxes socials, *rouge *sites (llocs webs que imiten el de la pròpia marca) i *marketplaces. Els sectors més afectats són, per aquest ordre, el de la moda, l'electrònica, els esports, la llar, els joguets i la bellesa i la cura personal.

D'aquesta manera, l'estudi posa de manifest la situació de vulnerabilitat de les pimes en Internet i la necessitat de comptar amb una tecnologia efectiva i assequible que els permeta la vigilància dels seus productes en línia. En concret, s'han analitzat més de 12.000 companyies que venen productes en línia, de les quals 5.178 són pimes d'entre 1 i 200 empleats, rastrejant *marketplaces, xarxes socials i *rouges *sites en Google a la recerca de possibles infraccions. L'estudi està basat en empreses amb seu social a Europa i Nord Amèrica.

2 de cada 3 *eCommerce de pimes a Espanya pateixen fraus per Internet
Segons les dades de l'informe, el 80,24% de les pimes que embenen els seus productes en línia pateixen falsificacions en internet. Per graus, un 15,01% d'elles són víctimes de la còpia il·legal dels seus productes a nivells molt alts; un altre 34,09% se situa en valors alts i un 31,15% està afectat de manera mitjana i baixa. Per tant, només el 19,76% de pimes analitzades no registren cap indici d'infracció.

Així mateix a Espanya, la incidència de les falsificacions en els *eCommerce de les pimes és lleugerament més positiva, però igual de preocupant. 2 de cada 3 petites i mitjanes empreses analitzades a Espanya pateixen falsificacions o abusos de marca en Internet; això situa el percentatge en el 66,76%. Per graus, només un 8,81% d'elles pateix falsificacions a molt alt nivell, un altre 28,41% se situa en valors alts i un 29,55% està afectat de manera mitjana o baixa.

Més informació

Font: directivosygerentes.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia