FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Moltes pimes encara no compten amb mesures de ciberseguretat: els experts recomanen les VPN

Moltes pimes encara no compten amb mesures de ciberseguretat: els experts recomanen les VPN

Alguns autònoms i pimes deixen de veure la ciberdelinqüència com un risc per al seu negoci. Però aquest risc no deixa de créixer i els experts recomanen a les empreses de qualsevol grandària invertir en eines de ciberseguretat, com poden ser les xarxes privades o VPN.

La ciberseguretat s'ha convertit en un assumpte capital, no sols per l'increment de ciberatacs en els últims anys, sinó també per l'augment d'empreses que sustenten la seua activitat en Internet. Malgrat això, segons diversos estudis de Google, sembla que després de la pandèmia, període en el qual la preponderància del teletreball va obligar a comptar amb majors mesures de seguretat, el 80% de les petites i mitjanes empreses no compta amb la ciberdelinqüència com una de les seues principals preocupacions.

Els experts defineixen la ciberseguretat com un conjunt d'actuacions encaminades a mantindre fora de perill el nostre patrimoni digital i el de tots els nostres dispositius. Alguna cosa que inclou dades sensibles, fotografies o fins i tot diners. Això està portant a multitud d'empreses, sobretot grans, a "armar-se" amb unes certes eines. Una de les més habituals són les VPN, una xarxa que està a l'abast de qualsevol negoci, siga com siga la seua grandària.

Les VPN, una opció assequible de ciberseguretat per als xicotets negocis
Les VPN, o Virtual *Private *Network, són una sort de túnel segur entre Internet i els dispositius del negoci. És a dir, una xarxa privada de caràcter virtual que protegeix l'empresa de possibles atacs, hackers, fugides de privacitat o fins i tot de limitacions geogràfiques.

Sense saber-ho, en accedir des d'un portàtil o telèfon mòbil al *Wi-*fi d'una estació, un bar, o qualsevol altre lloc públic, l'autònom està exposant totes les dades del seu negoci -comptes bancaris, comptabilitat i informació privada- i també els dels seus clients. Per això, un dels serveis que recomanen els experts en *ciber-seguretat són les VPN (xarxa privada virtual, en les seues sigles en anglés), una tecnologia que permet connectar-se a Internet des de qualsevol lloc públic utilitzant una xarxa privada.

Aquest tipus de xarxes permeten navegar sense mostrar la totalitat de la informació privada i xifrant les dades de la navegació. A l'hora de decantar-se per l'una o l'altra, hi ha moltes alternatives disponibles. I moltes d'elles són perfectament assequibles per a qualsevol negoci, ja que en alguns casos no impliquen ni tan sols un desemborsament. No obstant això, no totes ofereixen les mateixes garanties de seguretat i integritat dels sistemes. Per ells, els experts recomanen revisar les ressenyes sobre programari VPN gratuït. El motiu? analitzar de primera mà els pros i contres *exitentes entre les VPN *premium i les de caràcter gratuït.

Més informació

Font: autonosmosyemprendedor.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia