FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Només el 9% dels negocis espanyols aconsegueix que li paguen les seues factures a 30 dies, segons un estudi

Només el 9% dels negocis espanyols aconsegueix que li paguen les seues factures a 30 dies, segons un estudi

La Comissió Europea va proposar al setembre substituir l'actual directiva de lluita contra la morositat. Només el 9% dels negocis treballa ja en els seus pagaments i en els seus cobraments dins d'eixe esmentat termini.

La Comissió Europea ja té molt avançat el treball per a substituir l'actual directiva de lluita contra la morositat, vigent des de 2011, per un nou reglament que seria directament aplicable en tota la Unió Europea. El principal objectiu de la proposta és la introducció d'un termini màxim únic de pagament de 30 dies en tota Europa.

En este moment, i segons ha reflectit l'onada de tardor de l'Estudi de la Gestió del Risc de Crèdit a Espanya, que impulsen Crèdit i Caució i *Iberinform, només el 9% dels negocis treballa ja en els seus pagaments i en els seus cobraments dins d'eixe esmentat termini. El 63% creu que cobrar a 30 dies als seus clients milloraria la seua liquiditat i només un 12% preveu que tindria problemes per a pagar als seus proveïdors en eixe termini.

L'estudi mostra que encara existeix un ampli desconeixement d'esta possible evolució legislativa: el 29% dels negocis espanyoles encara no coneix la proposta de la Comissió Europea per a endurir l'actual normativa contra la morositat en les operacions comercials. D'acord amb les estimacions de la Comissió, una de cada dues factures vinculades a les operacions comercials entre empreses a Europa es paga amb retard o no s'arriba a pagar; i una de cada quatre fallides empresarials es deu als problemes de liquiditat que generen els retards en el pagament de factures dels clients.

La Unió Europea ja té preparat l'esborrany del nou reglament contra la morositat.

Segons va avançar dimecres passat este diari, la Unió Europea ja ha redactat l'esborrany del nou reglament contra la morositat, que endurirà les condicions per a aquells que es retarden en el pagament de les factures. Així figura en aquest document, pendent d'aprovació per part del Parlament Europeu i que entrarà en vigor als dotze mesos d'esta.

Des de la Comissió Europea han explicat que el nou reglament contra la morositat substituirà al reglament vigent, que data de l'any 2011, i servirà per a combatre l'advers efecte dels impagaments en els negocis més xicotets, perquè “una de cada quatre fallides es deu a retards en el pagament de factures”.

Entre les mesures més cridaneres de l'esborrany destaca la imposició d'un nou període màxim de pagament per als acords comercials i els contractes amb l'Administració, que es limitarà a 30 dies. A més, s'estableix un nou interés de demora automàtic, que ascendirà al tipus de referència del Banc Central Europeu (BCE), més el 8%.

Encara que la proposta de la Comissió està preparada des del passat 12 de setembre, la seua aprovació definitiva depén del Parlament Europeu, on previsiblement s'incorporaran esmenes. Algunes informacions apunten a febrer, però podria demorar-se uns mesos més.

Finalment, una altra de les novetats que s'inclouen en el reglament és l'obligació de les administracions quant a vigilar que els seus contractistes abonen, al seu torn, les factures corresponents a les subcontractes -sovint xicotets negocis i autònoms- en el termini obligatori.

Font: Autónomosyemprendedor.es


Més informació

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia