FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Només una de cada quatre pimes dona suport a la setmana laboral de 4 dies

Només una de cada quatre pimes dona suport a la setmana laboral de 4 dies

Les pimes amb assalariats suposen el 46% de les empreses a Espanya

El 71,4% de les petites empreses no es planteja la reducció d'hores de treball

Díaz intenta convéncer a CEOE amb una altra proposta per a reduir la jornada


El debat sobre la reducció d'hores de treball contínua. Per este motiu el primer Informe *Hiscox de pimes i autònoms a Espanya avança que només el 25,4% de petites empreses secundaria implementar la setmana laboral de quatre dies com una mesura de retenció del talent, mentres que el 71,4% d'elles no li ho planteja com una opció.

Això, en el context en el qual les pimes amb assalariats suposen el 46% de les empreses, i ocupen més de huit milions de treballadors, la qual cosa representa a Espanya el 53,30% de l'ocupació empresarial total.

L'estudi sosté que només el 47,8% de les pimes ha sentit parlar de l'ajuda del govern per a implementar esta mesura i, malgrat això, el 51,1% es mostra en contra de la proposta.

Les dades recopilades l'any passat per *Hiscox, indiquen que més enllà de les condicions econòmiques, els xicotets empresaris opten per implementar la flexibilitat horària (76,6%), el teletreball (30,9%), la formació (23,1%), les assegurances de vida (14,1%), i els xecs de menjar, guarderia i transport (4,1%), com a mesures per a retindre als seus empleats.

Recordem que hui es durà a terme la reunió entre el Ministeri de Treball i les patronals amb la finalitat d'arribar a un acord que busque tirar avant la mesura impulsada pel Govern que busca disminuir les hores de treball de manera progressiva.

Per part seua, la CEPYME, *develó després del seu informe Impacte de la reducció de la jornada laboral en la pime, que la petita empresa seria la més afectada per una reducció de la jornada laboral a 37,5 hores setmanals a causa de la seua menor productivitat, rendibilitat i els seus inferiors recursos organitzatius.

Les xifres publicades per la patronal de les petites i mitjanes empreses mostren que la productivitat de la pime espanyola es va situar en el primer trimestre de 2024 un 3,3% per davall respecte de fa un any i encara es manté un 2% per davall de la registrada en 2015.

Més informació: Més informació

Font: eleconomista.es
VA

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia