FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Novetats 2021 per a autònoms i pimes

Novetats 2021 per a autònoms i pimes

Article de novetats per a autònoms i pimes. Us comptem totes les novetats que porta 2021 tant en matèria fiscal com aquelles que afecten la cotització de l'autònom.

Encara que ens trobem en un context clarament influït per la pandèmia, intentarem donar resposta a totes les preguntes i dubtes que us puguen sorgir, tant a autònoms com a pimes, amb tot el nou que arriba aquest 2021.

Novetats fiscals per a autònoms i pimes 2021
1.- Nou impost al plàstic
A partir de juliol estarà prohibida la venda i ús de productes de plàstic d'un sol ús. Això es deu a l'avantprojecte de llei de residus que obligarà moltes empreses a transformar el funcionament de la seua activitat. Entre les propostes del text destaca la limitació de l'ús del plàstic. Una mesura que afecta especialment els autònoms, ja que molts es dediquen a sectors com el comerç, l'hostaleria o la restauració, on es fa venda i ús d'aquests productes. La nova llei grava també la seua fabricació.

2.- Puja al 21% l'IVA de begudes ensucrades i edulcorades
El Govern ha anunciat una pujada al 21% de l'IVA de les begudes ensucrades i edulcorades. Encara que des de l'Executiu es va assenyalar que es mantindria al 10% actual per a bars i restaurants.

3.- Es mantindran els límits del sistema de mòduls
Al desembre de l'any passat Hisenda va publicar l'Ordre *HAC/1155/2020 amb el mètode d'estimació objectiva de l'IRPF i el règim especial simplificat de l'IVA, per a 2021. Així, el Govern va prorrogar un any més el manteniment dels límits del sistema de mòduls. Això afectarà 650.000 treballadors autònoms que tributen en aquest sistema.

4.- Ajudes per a guarderies
Aquest 2021 porta la modificació del model 233 ‘Declaració informativa per despeses en guarderies o centres d'educació infantil autoritzats’. El model ha de ser presentat per les escoles infantils o guarderies perquè les mares, tant assalariades com autònomes, puguen reduir fins a 1.000 euros l'import a pagar en IRPF per despeses en guarderies per cada fill menor de tres anys. Aquesta modificació permetrà a les mares que porten al seu fill a la guarderia d'un autònom a accedir a la deducció.

5.- Puja l'impost de matriculació
Comprar un cotxe és més car a partir d'enguany. Entra en vigor el nou sistema de mesurament d'emissions de CO2 (*WLTP) que incrementa un 5% el cost d'adquirir un vehicle a Espanya. Per tant, un mateix vehicle passa a costar entre 800 i 1.000 euros més. La pujada afecta tant als qui vulguen renovar el seu cotxe com als concessionaris, molts d'ells gestionats per treballadors autònoms.

6.- La Taxa Google
A l'octubre del passat any el Govern va donar llum verda a la Llei 4/2020, de 15 d'octubre, de l'Impost sobre Determinats Serveis Digitals (coneguda com a Taxa Google) que entra en vigor el 16 de gener. Amb ella, es crea un nou impost que “grava les prestacions de determinats serveis digitals en els quals existisca intervenció d'usuaris situats en el territori d'aplicació de l'impost, per part dels contribuents definits en l'article 8 de la llei”.

Novetats en la cotització d'autònoms i pimes 2021
1.- Puja la quota dels autònoms
La quota d'autònoms torna a pujar en 2021. L'increment aprovat en les bases de cotització de l'any 2018 provoca aquesta pujada, que oscil·larà entre 3 i 12 euros. La Seguretat Social xifra entre 22,4 i 97,6 euros la quantitat a recaptar per cada emprenedor. Així, la pujada dels tipus de cotització a partir d'aquest gener és d'un 0,1% pel cessament d'activitat. En suma, els autònoms pagaran un 0,3% més en les seues quotes a partir d'aquest mes. Així, la quota mínima puja als 289 euros al mes (9 euros més respecte al passat mes de novembre). Quant a la quota màxima, passa a ser de 1.233,2 euros (pel que l'augment és d'entre 3 i 12 euros).

2.- La quota de l'autònom societari
Com ocorre amb les bases genèriques, la base mínima segueix establida en 1.214,10 euros al mes. Per tant, la pujada de la quota d'autònoms societaris d'enguany suposa un pagament de 371,51 euros al mes.

Més informació

Font: infoautonomos.com


Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia