FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Novetats tecnològiques que les pimes hauran d'afrontar en 2020

Novetats tecnològiques que les pimes hauran d'afrontar en 2020

Es preveu que enguany es convertirà en el període de transició definitiva cap a la digitalització. Les pimes, com a part primordial del teixit empresarial espanyol, tenen la necessitat d'incorporar les tecnologies vigents en el mercat en els seus processos diaris. Només així asseguraran la seua supervivència en un entorn cada vegada més digital i competitiu.

2020 és considerat com l'any del “salt tecnològic”, perquè està previst que es posen en marxa una sèrie d'iniciatives plasmades en l'Agenda Digital per a desenvolupar la tecnologia. Segons el Pla Digital elaborat per la CEOE per als pròxims anys, l'objectiu és que en 2020 el 90% de pimes adopten solucions digitals. D'altra banda, l'ONU defineix en el seu Programa TIC Horitzó a l'any 2020 com l'any del salt tecnològic. Això es deu a què la inversió destinada a Transformació Digital s'incrementarà un 40% respecte a 2019.

Com assenyala el blog Ideasparatuempresa.es, els recursos amb els quals compten les pimes no són els mateixos que tenen les grans empreses, però, si una cosa positiva té la tecnologia és que ofereix solucions per a tot tipus d'empreses. Heus ací algunes de les tendències tecnològiques i digitals que hauran de tindre en compte en el seu negoci en 2020:

Avanç de 5G

Cada vegada són més les empreses que se sumen a la implantació de xarxes 5G. La connectivitat és un dels aspectes en els quals es preveu un major avanç. D'aquesta forma, s'espera que, la qual cosa fins ara ha sigut un pilot, es convertisca en una realitat empresarial progressivament.

D'automatització a *hiperautomatización

Fins ara hem parlat del procés d'automatització en el qual transitaven les empreses. No obstant això, en 2020 farem un pas més cap a un entorn de *hiperautomatización, és a dir, la combinació de tecnologies, eines i processos. La *hiperautomatización és el resultat de conjuminar des de l'anàlisi de les dades, el disseny dels processos, el seu mesurament i monitoratge fins a l'avaluació dels mateixos per a descobrir com es relacionen entre si. Internet *of *Things (*IoT) i 5G s'erigeixen com a tecnologies necessàries per a aquesta *hiperautomatización, perquè tant la intel·ligència aplicada mitjançant sensors i la reducció de la latència en la connectivitat són imprescindibles.

Més informació

Font: tecnologiaparatuempresa.ituser.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia