FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Per quina Hisenda pretén obligar els autònoms a incloure un *QR en les seues factures?

Per quina Hisenda pretén obligar els autònoms a incloure un *QR en les seues factures?

Amb motiu de la Llei Crea i Creix, s'inclou l'obligació d'emetre factures electròniques en les quals haurà de figurar un codi *QR que facilite la seua comprovació per part de l'Agència Tributària. Així has de fer-ho.

Amb la finalitat d'evitar la morositat en les relacions comercials i que existisca una major transparència, ha arribat a Espanya la facturació electrònica, que serà obligatòria per a totes les empreses, tal com establix la llei Crea i Creix. A partir de l'1 de juliol de 2025, les empreses amb ingressos inferiors als sis milions d'euros hauran de proporcionar de manera immediata la seua facturació Hisenda.

Per a facilitar la tasca, l'Agència Tributària implementarà una app gratuïta perquè tant PIMES i autònoms puguen remetre les seues factures de manera immediata, una app que podria suposar el poder realitzar l'expedició d'un centenar de factures a l'any, a més de l'estalvi de costos corresponent en poder prescindir de programari privat addicional. No obstant això, esta mesura diferix de les obligacions incloses en l'esmentada Llei Crea i Creix que busca la digitalització de la facturació i que permet als autònoms disposar d'un o dos anys més (fins a 2027 o 2028) per a poder transaccionar i adaptar al nou sistema de facturació electrònica.

La factura electrònica és un document que s'emet en forma electrònica que compta amb idèntics efectes legals que una factura de paper convencional, podent trobar diferents tipus d'elles, com són les factures electròniques B2B, usades per a transaccions entre empreses; factures electròniques B2C, per a transaccions entre clients i consumidors finals; i les factures amb organismes públics, destinades a aquelles que es duen a terme amb les Administracions.

L'ús de la factura electrònica és obligat per a determinats autònoms i empreses des de l'any 2015, ja que va ser inclosa en la Llei 25/2013, especificant que els negocis que treballen amb un organisme públic tindran l'obligació de facturar per via electrònica, si bé eixa obligatorietat dependrà de dos aspectes, la forma jurídica del proveïdor (autònom o societat) i l'import de la factura.

Hisenda obligarà els autònoms a afegir un codi *QR en les seues factures
Una de les grans novetats que arriben amb les factures electròniques és que Hisenda obligarà els autònoms a incloure un codi *QR en les seues factures emeses. D'acord amb la Llei Crea i Creix, s'inclou l'obligació d'emetre factures electròniques, i serà necessari que aparega este codi, que té diversos objectius.

Per a començar, amb la seua inclusió es busca facilitar la seua verificació per part de l'Agència Tributària, ja que ajudarà a saber si el negoci que ha emés la factura es troba donat d'alta o l'ha remés a Hisenda, a més de contribuir a agilitzar les deduccions en la declaració d'impostos. També ajudarà els clients a conéixer els detalls de la factura amb solo escanejar el codi.

Així mateix, amb la implementació del codi *QR, des de la *AEAT es busca eliminar els programes de facturació de doble ús, que són usats per a emetre factures, però no tributar per estes.

Pel que fa a l'obligatorietat d'incloure el codi *QR en les seues factures, hauran de complir amb ella tant les persones treballadores autònomes com negocis dedicats a la producció i comercialització de béns, disposant per a això d'un total de 9 mesos perquè es puguen adaptar a esta nova obligació. Pel que fa als autònoms, tindran de termini fins a l'1 de juliol de 2025 per a implementar esta mesura.

Més informació: Més informació

Font:20minutos.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia