FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Pimes i autònoms demanen convertir una part de les línies ICO de liquiditat en capitalització a fons perdut

Pimes i autònoms demanen convertir una part de les línies ICO de liquiditat en capitalització a fons perdut

Cepyme i LLIGA avisen: “Si curtes l'aixeta dels ingressos i no redueixes les despeses, la sagnia acaba amb nosaltres”. Han tornat a reclamar al Govern la urgent necessitat de dotar d'ajudes directes immediata a les empreses

La patronal de les petites i mitjanes empreses, *Cepyme, i l'organització d'autònoms LLIGA han advertit aquest dimecres que sense ajudes directes a les empreses que l'estan passant malament pel *Covid i les restriccions administratives s'acabarà destruint teixit productiu. En concret, el president de *Cepyme i vicepresident de la CEOE, Gerardo *Cuerva, ha subratllat, en declaracions a Capital Ràdio recollides per Europa Press, que ha arribat el moment definitiu que el Govern compartisca l'esforç que estan fent les pimes. “O fiquem diners en les empreses o ens carreguem el teixit productiu (...). Desgraciadament, el Govern d'Espanya s'obstina a arribar tard a l'auxili que demanen les pimes. No entenc per què veiem a altres països de la Unió Europea que ajuden al seu teixit productiu de manera directa i el nostre Govern no”, ha lamentat.

*Cuerva confia que les reflexions sobre aquest assumpte que s'estan llançant des del Ministeri d'Assumptes Econòmics i des del Ministeri d'Hisenda siguen el preludi que aqueixes ajudes directes arribaran a les empreses. “Si curtes l'aixeta dels ingressos i no redueixes, d'alguna manera, l'obligació de despeses, es converteix en una sagnia que posa fi a la vida de les pimes. Aqueixa situació, o es pal·lia injectant capital, o l'empresa té un futur molt incert”, ha insistit.

Una alternativa per a ajudar a les empreses seria convertir una part de les línies ICO de liquiditat en capitalització a fons perdut. No obstant això, *Cuerva creu que aquesta mesura no seria útil per a totes les empreses. “Seria una opció depenent de l'estat del balanç de l'empresa. Quan un està *sobreendeudado, i no té ingressos, la baixada de l'obligació de part de la quota d'amortització d'aqueix crèdit, no és suficient, no condueix a res, perquè no tens recursos per a poder fer front a aqueixes amortitzacions”, ha explicat.

Més informació

Font: larazon.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia