FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Pimes: plans de contingència davant la pujada dels costos

Pimes: plans de contingència davant la pujada dels costos

CEPYME alerta que les empreses ja estan posant en marxa mesures per a fer front a la inflació

Les petites i mitjanes empreses estan activant plans de contingència davant l'increment dels costos. La Confederació Espanyola de la Petita i mitjana empresa (CEPYME) ha detectat que les empreses estan començant a prendre mesures davant l'augment del preu de l'energia.


Algunes de les mesures que s'han començat a aplicar tenen a veure amb l'ajust dels horaris davant l'augment dels preus de l'energia, la reestructuració dels plans de producció o el tancament temporal o total de les seues cadenes.

Les empreses han aconseguit mantindre la seua activitat durant els últims mesos a costa dels seus propis marges. Des de CEPYME adverteixen que l'increment dels costos ha sigut molt més ràpid que el de les vendes. En concret, en el primer trimestre de 2022 els costos van pujar un 23% i les vendes només ho van fer un 19,8%.

Increment dels costos en un 77%

Els costos de producció també han experimentat un increment per al 77% de les empreses, segons dades del Banc d'Espanya. Pese a l'increment dels costos de producció, només el 38% de les empreses ha traslladat l'increment al preu final. Cal esmentar, segons les dades de Comptabilitat Nacional, que els beneficis s'han retallat en 100.000 milions d'euros entre els anys 2020 i 2021 i en quasi 7.000 en el que va d'any.

Els sectors més afectats per la inflació són els que utilitzen de manera intensiva el gas i l'electricitat. Entre ells destaquen la indústria paperera, la metal·lúrgia o la siderúrgia, entre altres. A més d'ells, altres empreses de menor grandària com les del sector de l'hostaleria, la indústria manufacturera i agroalimentària, l'agricultura i la ramaderia també s'han vist afectats i estan posant mesures per a fer-li front.

Els ajustos en l'activitat empresarial ja s'estan notant, especialment en la demanda convencional de gas en les empreses i en les llars. En concret, la demanda ha caigut un 13,8% al juny respecte al mateix mes de l'any passat i un 4% en l'acumulat de l'any. Aqueixa tendència també s'observa en el consum elèctric.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia