FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Pla d'igualtat. Quines pimes estan obligades? Com fer-ho legalment?

Pla d'igualtat. Quines pimes estan obligades? Com fer-ho legalment?

Aquests documents es realitzen per a millorar el clima laboral en l'empresa i acabar amb les diferències entre treballadors

Les empreses amb més de 50 treballadors estan obligades a tindre un pla d'igualtat. Això implica que moltes pimes hauran de comptar amb un per Llei, atés que la consideració general de pime és aquella empresa que té fins a 250 treballadors. No seran les més xicotetes, però sí que hauran de tindre-ho en compte aquelles amb més dels esmentats 50 empleats.


Objectius d'un pla d'igualtat en pimes

Aquests plans implementen una sèrie de mesures per a reduir les desigualtats que puguen existir entre homes i dones en la corporació. Els plans d'igualtat es realitzen per a millorar el clima laboral i acabar amb les diferències que existeixen entre els treballadors de la plantilla.

Des de Grup 2000 recorden que el primer pas és crear una comissió negociadora. Aquesta comissió tindrà com a màxim un any des de la seua creació per a negociar, aprovar i sol·licitar el registre del pla. En el cas que l'empresa no arribe al mínim de treballadors, però estiga obligada per conveni col·lectiu a implantar aquest pla, haurà de fer-lo en tres mesos des que es publique el conveni.

El pla d'igualtat haurà de negociar-se amb la comissió negociadora. Aquesta podrà accedir a la documentació que siga necessària. Tots els acords adoptats en aquestes reunions hauran d'estar per escrit i hauran de signar-los totes les parts. El termini màxim des de l'inici de les negociacions del pla d'igualtat fins que aquest siga una realitat és d'un any.

Mesures a aplicar i seguiment del pla

El pla ha d'incloure com a mínim les parts que el subscriuen, l'àmbit d'aplicació, així com un informe amb el diagnòstic de la situació de l'empresa. Igualment hauran d'incloure's els resultats de l'auditoria retributiva i els objectius del pla. És important detallar les mesures que es duran a terme, així com els terminis d'aplicació i indicadors. També han de detallar-se els recursos i mesures amb els quals compta l'empresa per a dur a terme el pla.

Dins del pla d'igualtat hi haurà un calendari d'actuacions amb la implantació, seguiment i avaluació de les mesures i un sistema de seguiment d'aquestes. Per si calguera, el pla ha d'incloure també un pla per a la seua modificació.

Una vegada el pla d'igualtat estiga llest, la pime haurà de registrar-lo obligatòriament en un registre públic.

Més informació

Font; cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia