FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Problemes de ciberseguretat per a les empreses en 2024

Problemes de ciberseguretat per a les empreses en 2024

Increment en inversió i desafiaments de ciberseguretat davant la creixent ona d'atacs digitals

El panorama de la tecnologia de la informació ha experimentat un canvi significatiu en els últims mesos, amb un augment notable en la severitat i freqüència dels ciberatacs.

Este fenomen ha provocat que les empreses assignen una porció cada vegada major dels seus pressupostos de TU a la ciberseguretat, aconseguint xifres que, d'acord amb l'informe més recent de l'asseguradora *Hiscox, ronden el 20%. Tal assignació pressupostària és indicativa de la creixent necessitat de protegir els actius digitals davant un escenari d'amenaces que evoluciona constantment.

La proactivitat de les organitzacions davant les amenaces digitals

Les empreses estan cada vegada més conscients de les implicacions que un atac cibernètic pot tindre per a les seues operacions. La paralització de l'activitat, juntament amb les pèrdues econòmiques i el mal reputacional, són només algunes de les conseqüències que poden derivar-se d'una bretxa de seguretat. Les projeccions de despesa tecnològica de *Gartner apunten al fet que, per a 2024, el 80% dels *CIOs tenen previst incrementar la despesa en ciberseguretat i protecció de dades. Esta intenció reflectix la necessitat d'implementar estratègies que garantisquen la continuïtat i la integritat dels sistemes i xarxes empresarials.

Reptes futurs en la seguretat cibernètica
Des de la perspectiva dels especialistes de *Innovery, una companyia multinacional de servicis d'assessorament especialitzada en solucions TIC, s'espera que els atacs cibernètics continuen augmentant en termes de freqüència i complexitat en 2024. El *ransomware apareix com una de les amenaces més significatives, sobretot per a l'Administració Pública i els sectors de Sanitat i *Retail. Estos sectors són particularment vulnerables a causa de la criticitat dels seus servicis i la gran quantitat de dades sensibles que manegen.

La preparació davant atacs imminents
El *CEO de *Innovery España i *Latam, emfatitza la necessitat que les empreses estiguen preparades per a enfrontar l'inevitable. "Les companyies han de desenvolupar estratègies de seguretat sòlides que no sols incloguen mesures preventives, sinó també plans de remediació i restauració en cas de patir un atac", assenyala Pascual. Esta preparació és crucial per a minimitzar l'impacte de qualsevol bretxa de seguretat.

Principals desafiaments en ciberseguretat per a les empreses
Per a 2024, *Innovery identifica diversos desafiaments clau que les empreses hauran d'afrontar en termes de ciberseguretat:

Bretxes de seguretat: A mesura que més companyies migren al núvol, la seguretat de les dades es convertix en un objectiu prioritari per als ciberdelinqüents. Això es veu corroborat per estadístiques d'IBM que indiquen que un 95% de les empreses han patit més d'una violació de seguretat, i esta tendència sembla que continuarà.
Falta de talent en ciberseguretat: L'escassetat de professionals especialitzats en ciberseguretat és un problema creixent. Es necessiten més de 25.000 especialistes en este camp, i la situació s'agreuja per la tendència d'alguns professionals a canviar de bàndol cap a activitats més rendibles com la ciberdelinqüència.
Externalització de servicis de ciberseguretat: Davant la complexitat i l'abast de les amenaces actuals, moltes empreses opten per externalitzar la ciberseguretat. Això els permet accedir a experiència i coneixements especialitzats que poden no estar disponibles internament.
Ús de la intel·ligència artificial en ciberseguretat: La *IA s'ha convertit en una eina doble tall, utilitzada tant per a millorar les mesures de *ciberdefensa com per a desenvolupar *malware avançat. La disponibilitat d'eines de *IA per a activitats malicioses és una preocupació creixent.
Ciberguerra: Els conflictes geopolítics han portat a un augment dels ciberatacs patrocinats per estats. Estes accions busquen neutralitzar infraestructures crítiques i poden tindre un impacte directe en la seguretat nacional.
Amenaces a aplicacions mòbils: Amb l'increment en la funcionalitat i emmagatzematge de dades sensibles, les aplicacions mòbils s'han convertit en un objectiu primari per als atacants. Això és especialment preocupant atés que moltes persones emmagatzemen informació personal i financera en els seus dispositius mòbils.
Malgrat els avanços en tecnologia, el factor humà continua sent la baula més feble en la cadena de seguretat. La formació en *ciberresiliencia i la conscienciació sobre pràctiques de seguretat són essencials per a reforçar les defenses de qualsevol organització.

Per a enfrontar l'escassetat d'experts en ciberseguretat, les empreses han d'enfocar-se a atraure i retindre talent. Oferir projectes desafiadors i un entorn laboral estimulant són estratègies clau per a evitar la fugida de professionals qualificats cap al ciberdelicte.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia