FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Quant es pot endeutar una pime per a aguantar la crisi?

Quant es pot endeutar una pime per a aguantar la crisi?

Malgrat els *ERTE, de les ajudes, els ajornaments d'impostos o els crèdits ICO, la veritat és que en molts sectors les empreses pengen d'un fil. I l'aposta és mantindre's el temps suficient per a arribar oberts quan es recupere totalment l'activitat econòmica. Però, quant es pot endeutar una pime per a aguantar la crisi?

Aquesta és la pregunta que es fan molts autònoms i petites empreses, que veuen com els rebrots els han fet perdre clients, com la seua facturació ha tornat a caure o en el pitjor dels casos els han obligat a tancar. I mentrestant continuen havent de fer front a les despeses fixes dels seus negocis.

El deute pot condicionar els següents anys de l'empresa

Arribats a aquest punt i amb una mirada a mitjà termini, els negocis haurien d'aconseguir finançament per a aguantar sense ingressos almenys fins a estiu de 2021. El problema és que per a molts suposaria un deute massa alt, un llast que després cal retornar durant els següents anys.

Això pensant que es recuperaran els nivells de facturació previs al 2020, alguna cosa que no es pot assegurar en tots els sectors. En molts casos es pot produir algun xicotet canvi en els hàbits de consum, en el mercat, que produïsca un minvament en els ingressos. I la devolució del deute es menjarà tots els beneficis o haurem de renegociar per a diferir-la en el temps. Tot això posa a les empreses i autònoms en una situació molt difícil.

I arribats a aquest punt, encara que el negoci siga rendible, per a molts és més interessant tancar i començar de zero en 2021 quan la situació s'haja normalitzat, però sense deutes. D'aquesta manera no tenen un llast tan important, tindran altres problemes en l'inici d'un nou negoci però això és una cosa a la qual molts ja estan molt acostumats.

Més informació

Font: pymesyautonomos.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia