FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Què és el Subministrament Immediat d'Informació i per què l'han de conéixer les empreses

Què és el Subministrament Immediat d'Informació i per què l'han de conéixer les empreses

El sistema obliga a subministrar la informació dels registres de facturació a través de la seu electrònica de la *AEAT

El Subministrament Immediat d'Informació (*SII) és un sistema de tramitació de l'IVA desenvolupat per l'Agència Tributària. Aquest sistema obliga a subministrar la informació dels registres de facturació, tant expedició de factures com recepció d'aquestes, a través de la seu electrònica de l'Agència Tributària.


El *SII es va implantar amb la finalitat de millorar el control tributari i l'assistència al contribuent. Aquest sistema és obligatori per a aquells professionals que tenen l'obligació d'autoliquidar l'IVA mensualment. Entre ells es troben els que estiguen inscrits en el *REDEME, que és el Registre de Devolució Mensual de l'IVA, les grans empreses que facturen més de 6 milions d'euros i determinats grups d'IVA.
Així mateix, el sistema també s'aplica per a aquells professionals que decidisquen acollir-se de manera voluntària a aquest.

Gestió a través de la seu electrònica

Les empreses que estiguen obligades a acollir-se a aquest sistema hauran de gestionar a través de la seu electrònica de l'Agència Tributària els seus llibres de facturació. En concret ho faran sobre el llibre de factures expedides, el llibre de factures rebudes, el llibre de registre de béns d'inversió i el llibre de registre de determinades operacions intracomunitàries.

El sistema *SII disposa d'avantatges per a les empreses. En primer lloc, ofereix informació de qualitat en un interval de temps prou curt com per a agilitar el sistema de gestió de l'IVA.

Aquest sistema també permet obtindre de manera automàtica les dades fiscals del contribuent i en la seu electrònica es podrà consultar el llibre de registre declarat i el llibre de registre contrastat, on figurarà la informació de contrast que procedisca de terceres persones que es troben també en la base de dades de la *AEAT.

Gràcies a aquest sistema, es disminuiran els requeriments d'informació per part de l'Agència Tributària, perquè ella posseirà de primera mà la informació de l'usuari. Se suprimeix, al seu torn, l'obligació de presentar els models 347, 340 i 390 i es redueixen els terminis per a realitzar les devolucions en disposar la *AEAT de la informació en temps real i d'una major informació de les operacions realitzades.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia