FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Què és un pacte de socis i per a què serveix

Què és un pacte de socis i per a què serveix

Es tracta d'un document signat per tots els socis del negoci per a evitar possibles conflictes que puguen sorgir

Un pacte de socis és un acord que subscriuen tots els socis d'un negoci. Aquest acord és útil per a regular les qüestions que tenen a veure amb el dia a dia de l'empresa i evita possibles conflictes que puguen sorgir entre els socis d'una empresa.

A l'hora de fundar una empresa, els experts de *Txerpa indiquen que les expectatives solen ser tan positives que no es pensa en els possibles conflictes que puguen sorgir: decidir sobre la venda d'una empresa, canviar el model, expansió internacional o què fer en cas que algun soci decidisca abandonar el projecte. En aqueix sentit, asseguren que és possible que els conflictes sorgisquen tant en els moments positius com en els negatius i per això és pel que un pacte de socis ha de fer-se sempre.

Així, a l'hora de signar el contracte es tindrà ja un document que servirà de full de ruta a seguir en cas que no s'aconseguisca consens. A més d'això, encara que l'habitual sol ser que el pacte de socis se signe a l'inici de l'activitat, també podria subscriure's en qualsevol altre moment de l'activitat.

Solució de conflictes

Des de BBVA expliquen que el pacte de socis sol regular qüestions com la solució de conflictes i la presa de decisions, especialment dels òrgans com són la junta d'accionistes i el consell d'administració.

També es regula en aquest pacte com serà l'entrada i eixida dels socis i dels nous inversors, així com les funcions de cada soci per a evitar possibles malentesos. De fet,, el pacte hauria d'establir el temps de dedicació i les tasques que duu a terme cada soci, deixant molt clars els càrrecs, serveis i remuneracions de cada persona.

D'altra banda, el pacte de socis sol incloure clàusules de no competència, això vol dir que els socis es comprometen a no treballar o ser socis d'altres companyies amb activitats econòmiques semblant a l'empresa, han de deixar-ho establit en el pacte de socis.

Aquest document no és necessari formalitzar-lo davant el notari, però també es pot legalitzar davant el notari en cas de necessitat.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia