FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Què passa si no tens control horari en la teua empresa

Què passa si no tens control horari en la teua empresa

Les empreses que incomplisquen la jornada laboral podran ser multades amb fins a 7.500 euros

Les empreses que incomplisquen la jornada laboral podran ser multades amb fins a 7.500 euros. Així ho indica *Legálitas en recordar que la llei sobre Infraccions i Sancions en l'Ordre social tipifica com a infracció greu la transgressió per part de les empreses de la normativa en matèria de jornada laboral. De fet, les multes ascendeixen fins a 7.500 euros.

La companyia recorda que l'Estatut dels Treballadors estableix que la duració de la jornada laboral ha de pactar-se en el Conveni Col·lectiu o el contracte de treball i que, encara així, no pot superar la mitjana anual de les 40 hores de treball efectiu.

Així, la jornada diària ordinària no podrà superar les 9 hores diàries i s'haurà de respectar el mínim de descans entre jornades que és de 12 hores, excepte quan es tracte de jornades especials de treball.

Els experts assenyalen que les empreses no poden obligar els treballadors a realitzar hores extra. Aquestes són voluntàries excepte en el cas que el treballador estiga obligat a realitzar-les perquè així figure en el seu contracte laboral. En aqueix cas, només es prohibirà la realització de les hores extra als treballadors que siguen menors de 18 anys, als quals realitzen la seua jornada laboral en horari nocturn, als quals estiguen contractats a temps parcial i als treballadors amb discapacitat dels centres especials d'ocupació.

Retribució de les hores extra

En el cas que els treballadors hagen de realitzar les hores extra per a acabar un projecte, aquestes hores extraordinàries no es considerarien de força major, això significa que no serien obligatòries. Per tant, el treballador no estarà obligat a realitzar aquestes hores extra.

A més d'això, cal tindre en compte que les hores extra hauran de compensar-se amb descans del professional. En el cas que no es compensen, hauran d'abonar-se com a mínim en la quantia del valor d'una hora ordinària. I en el cas que es realitzen en dies festius o en cap de setmana, el valor s'incrementarà en un 75%.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia