FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Què són les pimes gasela i com impacten en els sectors on operen

Què són les pimes gasela i com impacten en els sectors on operen

La innovació, denominador comú d'aquestes empreses.

Què és una empresa gasela en l'àmbit empresarial? Normalment se'l relaciona amb empreses de xicoteta grandària, o *startups. No obstant això, no és la grandària qui determina realment si s'és o no una corporació d'aquest tipus. És la velocitat de creixement.


Bé és cert que una organització de menor grandària sempre tindrà una major projecció. Li serà més fàcil obtindre el creixement i facturació necessaris per a estar enquadrada com a empresa gasela. No obstant això, el factor clau és un creixement sostingut i ràpid, gràcies a la seua àgil organització. En concret, entre un 20% i un 25% cada any, encara que travessem temps de crisi.

Aquesta és la xifra que maneja Mercedes Blanco, periodista col·laboradora del portal per a empreses de Telefónica *BlogThinkBig. En el seu article analitza com funcionen aquest tipus de corporacions. Es tractaria de pimes que aposten per la innovació. Que tracten de revolucionar el mercat en el qual operen, oferint serveis i productes *disruptivos. O bé models de negocis que ja existien, però que han sigut abordats des d'una òptica diferent.

D'aquesta manera, els serveis gasela poden definir-se com aquells que ofereixen solucions de negoci provades, que funcionen i que es repliquen per a la resta de nínxols, com per exemple les empreses que estan oferint serveis per a la creació de negocis online des d'una perspectiva diferent.

La innovació, al costat de l'agilitat, són les paraules clau d'aquesta mena de serveis que es distingeixen per tindre una arrancada molt ràpida i amb una marcada presència online.

Estructurant un projecte gasela

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia