FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Quins projectes digitals podran presentar les pimes per a accedir a les ajudes europees

Quins projectes digitals podran presentar les pimes per a accedir a les ajudes europees

Les convocatòries per al pla de digitalització es publicaran quan el Consell Europeu done llum verda definitiva al pla de recuperació aquest mes de juliol, segons estimen els experts

A hores d'ara, existeixen pocs dubtes que la tecnologia pot ser la resposta perquè companyies de totes les grandàries sobrevisquen a la tempestat que ha deixat al seu pas el coronavirus. Però les petites i mitjanes empreses espanyoles encara tenen un llarg camí per recórrer: només el 17% ha integrat ja amb èxit tecnologies digitals, enfront del 54% de les grans companyies, segons dades de la Comissió Europea. La bona notícia? Ja s'estan posant en marxa els mecanismes per a reduir aquesta bretxa. Recentment, la Comissió Europea va donar llum verda al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya, que recull els detalls de les inversions que es duran a terme entre 2021 i 2023 amb càrrec al fons de recuperació europeu; el primer pas perquè el nostre país reba els 140.000 milions d'euros del fons *Next *Generation. Només queda un xicotet filtre més: l'aprovació del Consell Europeu, prevista per a aquest mes de juliol.

La meitat d'aquests diners (70.000 milions) anirà a parar a les mans d'empreses i administracions públiques en forma d'ajudes directes. En els pròxims 30 dies, Espanya rebrà part d'aquesta quantitat, 9.000 milions, i altres 10.000 abans que acabe l'any. Com podran traure partit les pimes? Per a donar resposta a aquesta qüestió, Banc Sabadell va organitzar el ‘*webinar’ 'Fons *Next *Generation EU: com poden beneficiar-se les pimes del pla de digitalització?'. Una trobada liderada per Carmen *Urraca, directora de Fons Europeus de Banc Sabadell, en el qual també va participar *Erik Rigola, consultor en estratègia i 'màrqueting' digital en *RocaSalvatella.

Com aprofitar el pla de digitalització

El pla de digitalització és l'eina estrela del fons per a les empreses més xicotetes: 4.900 milions d'euros, dels quals, més de la meitat aniran destinats al ‘digital *toolkit’, un programa enfocat a l'impuls del posicionament, els canals de ‘màrqueting’ digital, el comerç electrònic i l'administració digital de l'empresa, relacionada amb l'automatització de processos, les factures electròniques o la ciberseguretat, segons explica *Urraca. Quan estaran disponibles aquestes ajudes? “Esperem que en el moment en què el Consell Europeu done llum verda al pla de recuperació aquest mes de juliol, es comencen a publicar”, afirma la directora de Fons Europeus de Banc Sabadell. En aquest sentit, el consultor d'estratègia i 'màrqueting' digital en *RocaSalvatella recomana a les empreses estar molt pendents dels terminis i estar preparades: “Hem de tindre en compte que les subvencions seran no competitives, és a dir, que es concediran fins al moment en què s'esgoten els fons”.

Però, en la pràctica, sorgeixen molts dubtes. En què es tradueix això? Quins projectes puc presentar com a pime per a beneficiar-me d'aquest programa i com ajudarà realment a millorar les vendes? En primer lloc, Rigola va parlar de les possibilitats dins del 'màrqueting' digital. “Els usuaris reben multitud d'informació. És probable que d'una manera o un altre la nostra empresa ja aparega en internet, per això és important que prenguem els comandaments de la informació que circula”, explica. Existeixen tres maneres d'aparéixer en internet: a través de canals propis (pàgina web o ‘app’), de canals pagats (per exemple, per mitjà d'un '*influencer') o d'un mitjà digital que parle de l'empresa per qualsevol fet *noticiable: “Hi ha múltiples eines, però per a implementar-les es requereix d'un alt nivell de coneixements en estratègies de 'màrqueting' i de xarxes socials”, matisa el consultor, que per aquest motiu considera “imprescindible” comptar amb l'ajuda d'experts en aquest àmbit.

Més informació

Font: elconfidencial.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia