FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Realitat augmentada i realitat virtual en l'automatització industrial

Realitat augmentada i realitat virtual en l'automatització industrial

En les dos últimes dècades, hem assistit a un augment exponencial dels avanços tecnològics per a l'automatització industrial.

En les dos últimes dècades, hem assistit a un augment exponencial dels avanços tecnològics per a l'automatització industrial. L'inici de la Indústria 4.0, amb la realitat augmentada i realitat virtual, ha donat lloc a una major comunicació de màquina a màquina, aprenentatge automàtic, anàlisi de dades en temps real, manteniment predictiu i molt més. Hem assistit a la introducció de la tecnologia de bessons digitals i a l'impressionant poder que exercix en l'eficiència de les plantes.

Una altra innovació interessant és la incorporació de la realitat augmentada i la realitat virtual. Ja no es tracta només d'experiències de joc genials. En l'actualitat, estes tecnologies s'utilitzen en tot l'àmbit de l'automatització industrial. Des de la formació fins al manteniment, estes potents ferramentes s'estan desplegant per a proporcionar de manera eficient i eficaç un enfocament pràctic per a mantindre els equips i formar als nous empleats.

Evolució en el temps
Des de la pandèmia, els empresaris s'enfronten a una escassetat mundial de mà d'obra sense precedents. Cada vegada és més difícil ocupar treballadors qualificats de qualitat a les fàbriques. Això ha provocat un creixement sense precedents en la implantació de solucions d'automatització per a satisfer les demandes de producció.

En molts sentits, l'automatització s'ha convertit en la clau de l'èxit dels fabricants en este clima. A més de les preocupacions mediambientals, les exigències de qualitat i la demanda general dels consumidors, els fabricants han de caminar per una línia molt prima per a continuar sent rendibles.

Encara que tot això contribuïx al progrés, en certa manera agreuja l'escassetat de mà d'obra. A mesura que algunes ocupacions queden obsolets, augmenta la necessitat de nova mà d'obra qualificada. Ser capaç d'interactuar amb robòtica, solucionar problemes en armaris i fer tasques de manteniment en línies de fàbrica es convertixen en habilitats molt valuoses.

Sempre serà necessari el component humà en qualsevol procés de fabricació; no obstant això, l'expectativa de trobar treballadors amb les habilitats necessàries per a fer l'anterior i més ja no és assenyada. Així doncs, en este nou clima laboral, com pot un fabricant tancar la bretxa? La resposta bé podria ser l'adopció de la realitat augmentada i la realitat virtual.

Cap al futur pròxim
Fa poc vaig assistir a una fira en la qual un fabricant utilitzava la realitat augmentada per a ajudar un treballador a solucionar problemes i reparar un armari elèctric. La demostració mostrava a un treballador armat amb un parell d'ulleres intel·ligents que obria, diagnosticava i reparava l'armari. Connectades a un servidor, les ulleres utilitzaven una sèrie de preguntes per a diagnosticar els problemes i mostraven un procés pas a pas per a reparar el panell. Els guiava al llarg de tot el procés.

El programa també va demostrar la màxima preocupació per la seguretat, tant del treballador com del sistema, per a evitar danys. Va mostrar al treballador com diagnosticar el problema de manera segura, desconnectar els components, realitzar el bloqueig i etiquetatge, retirar els components defectuosos, instal·lar components nous i reiniciar el sistema. Si bé encara es tracta d'una tecnologia bastant nova, les implicacions del seu ús en situacions reals són immenses.

La indústria 4.0 per a les persones
Els empresaris també estan començant a introduir la realitat augmentada i la realitat virtual en les aplicacions de formació. Gràcies a estes ferramentes i plataformes, els empleats tenen accés a ferramentes de formació valuoses, potents i escalables, capaces de complir els objectius de formació de l'empresa amb repetició en tota la seua organització, independentment del lloc del món en el qual es troben. Els empleats poden interactuar amb equips i processos virtuals que veuran sobre el terreny, amb una major comprensió del funcionament segur i eficient en els seus llocs de treball.

Tant si es tracta de nous empleats com d'empleats amb experiència, els fabricants poden garantir que es complixen amb precisió les directrius de formació adequades.

El valor de la realitat augmentada i la realitat virtual en l'automatització industrial és incalculable si es tenen en compte les aplicacions reals en les quals pot emprar-se. Les millores en els programes de formació poden donar lloc a menys contratemps de seguretat, més processos de manteniment, eficiències en la producció, millor gestió de l'inventari, garantia de qualitat maximitzada i molt més. Els fabricants que utilitzen esta tecnologia poden veure una major optimització de la seua mà d'obra i un augment de l'esperança de vida dels seus equips.

Més informació

Font: *industriaembebidahoy

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia