FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Segell de Pime Innovadora: què és i quins avantatges té

Segell de Pime Innovadora: què és i quins avantatges té

Com se sol·licita, quins beneficis té i quins són els requisits per a optar a ell.

L'Ordre *ECC/1087/2015, de 5 de juny, és l'encarregada de regular l'obtenció del segell de "Pime innovadora" i el funcionament del Registre de la Petita i mitjana empresa Innovadora.


Aquest Segell Pime Innovadora és un reconeixement que s'atorga a petites i mitjanes empreses amb caràcter innovador. El Ministeri de Ciència i Innovació concedeix aquest distintiu amb la finalitat de premiar a aquelles pimes amb una gran activitat en I+D+i.

Les empreses a les quals se'ls assigna poden aprofitar per a combinar incentius i avantatges fiscals que, d'una altra manera, no seria possible. A més, aquestes pimes són més visibles per a poder accedir a contractes públics i l'Administració estableix polítiques que ajuden al creixement i desenvolupament d'aquestes pimes.

Requisits per a aconseguir el segell Pime Innovadora
Per a poder ser considerada com una pime innovadora i optar al segell, des del Ministeri de Ciència i Innovació indiquen que és necessari que s'hagen produït algun dels supòsits que exposem a continuació.

1. Haver rebut finançament públic en els últims tres anys per algunes de les següents vies (i sense haver tingut revocació sobre aquest tema):

Convocatòries públiques del VI Pla Nacional d'Investigació Científica, Desenvolupament i Innovació Tecnològica, l'estatal d'Investigació Científica i Tècnica i d'Innovació o plans similars posteriors.
Ajudes procedents del Centre per al desenvolupament Tecnològic Industrial per a realitzar projectes d'I+D+i.
Convocatòries del programa Horitzó 2020 o del Marc I+D+i de la Unió Europea.
2. Si ha demostrat que és una pime amb caràcter innovador amb la seua pròpia activitat. En aquests casos, per a demostrar-ho han de complir algun dels següents fets:

Disposar d'una patent amb un període d'explotació menor a cinc anys anterior a l'exercici del dret de bonificació.
Haver obtingut un informe vinculant positiu a l'efecte de l'aplicació de la deducció de l'article 35 en la Llei de l'Impost de Societats ( en els tres anys anteriors).
3. Demostrar la seua capacitat d'empresa innovadora mitjançant alguna certificació com les que exposem:

Jove empresa Innovadora (*JEI), de *AENOR EA0043).
Xicoteta o microempresa Innovadora, (*AENOR EA0047).
Sistemes de gestió de la I+D+i, (Norma UNEIX 166.002).
Com sol·licitar el segell
Si la pime compta amb alguns dels requisits necessaris, pot accedir a aqueix reconeixement. Per a això, ha de realitzar-se la sol·licitud per via telemàtica causant alta com a Pime Innovadora, clicant en el següent enllaç: Més informació

En el procés d'inscripció s'hauran d'emplenar les dades que se sol·liciten des del sistema. El nom de la persona que els sol·licita, les dades pròpies de l'empresa, com el nombre d'empleats, facturació o balanç de comptes. A més, cal aportar els documents que acrediten que es compleixen amb algun dels requisits necessaris (concessió d'ajudes, patent, certificació oficial, etc.).

Una vegada que queda signada la sol·licitud, la resolució del Ministeri pot tardar entre una setmana i quatre mesos. Una vegada rebut el segell, s'haurà de descarregar i es pot mostrar en tots els documents corporatius. El segell de Pime Innovadora té una vigència de tres anys, però es pot renovar sempre que es complisca amb les condicions requerides.

Avantatge de ser Pime Innovadora
Les pimes a les quals se li atorga aquest segell gaudeixen d'una millor imatge de marca, a més d'un reconeixement social i uns empleats satisfets amb un major sentiment de pertinença. Però, a més, accedeixen a una sèrie de beneficis que afavoreixen el seu desenvolupament i impulsen el seu creixement.

Per a començar, les pimes innovadores obtenen avantatges fiscals per aquesta inversió i innovació. Aquests beneficis fiscals, a més, es poden compatibilitzar amb altres incentius, alguna cosa que no seria possible de no tindre aquest segell. És a dir que les empreses que no tenen aquest reconeixement no poden optar a les dues ajudes al mateix temps.

Bonificacions en la Seguretat Social per empleat. Es redueix un 40% de la quota per contingències comunes de la Seguretat Social dels treballadors investigadors que es tinguen en la plantilla.
Deduccions Fiscals per I+D+i. Es rebaixa fins a un 42% de la inversió realitzada en I+D en l'Impost de Societats. A més, fins a un 12% de reducció de la inversió realitzada en Innovació Tecnològica (*IT).
També es pot utilitzar el segell amb finalitats purament comercials o publicitaris.

A més, les pimes accedeixen a bonificacions o ajudes pròpies per tindre aquest segell. Per exemple, les línies de finançament ICO o poder participar en licitacions de Compra Pública d'Innovació.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia