FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Sis consells perquè les Pimes puguen protegir les seues dades

Sis consells perquè les Pimes puguen protegir les seues dades

Les solucions de ciberseguretat s'han convertit també en una cosa vital per a les PIMES, ja que un simple atac pot posar en perill el seu negoci, amb conseqüències financeres irrecuperables

Pel fet que solen tindre pressupostos més reduïts, les PIMES moltes vegades han de mirar amb cura en quines solucions tecnològiques invertir: solucions *ERP, sistemes *CRM, eines financeres, etc.

*Qualys, proveïdor pioner i líder de solucions de TU, seguretat i compliment basades en el núvol, ofereix alguns consells perquè les Pimes puguen protegir les seues dades de la mateixa manera que les grans empreses, però adaptant el seu pressupost.

1. Mai et subestimes. Les PIMES solen tindre la idea errònia que no són objectius d'alt valor per als hackers, i consegüentment, són immunes als ciberatacs. Però la veritat és que poden convertir-se en un objectiu tan bo com qualsevol altre, i fins i tot en un punt d'entrada relativament “fàcil” per a un ciberatac dirigit a comprometre a una empresa més gran amb la qual estan fent negocis. En el món globalitzat i interconnectat de hui dia, i sobretot tenint en compte que la majoria de les grans empreses tenen sofisticades defenses de seguretat, els atacants han començat a mirar tota la cadena de valor d'una organització per a identificar i atacar la seua baula més feble.

2. Capacita als teus empleats. El factor humà és la vulnerabilitat de la qual més s'aprofiten els pirates informàtics. Per tant, és necessari capacitar als empleats sobre polítiques de seguretat com ara la gestió de contrasenyes (és a dir, utilitzar contrasenyes complexes, canviar la contrasenya sovint, contrasenya única, etc.) i la ciberseguretat, educant-los sobre com reconéixer els ciberatacs i evitar caure en paranys cibernètics com el *phishing i l'enginyeria social. No es tracta d'una sessió puntual, sinó d'un programa de formació contínua per a conscienciar als empleats sobre els nous riscos de ciberseguretat que van sorgint i garantir la disciplina en la protecció de les dades de l'empresa.

3. Utilitza tecnologies assequibles. En l'actual era de la transformació digital, hi ha més exposició als riscos de seguretat de la TU que mai abans, però per la mateixa raó, també hi ha diverses noves tecnologies assequibles que les PIMES poden adoptar per a assegurar els seus entorns de TU i protegir les seues dades. El núvol, per exemple, ofereix a les PIMES l'oportunitat d'augmentar la seua seguretat informàtica i cibernètica mantenint la flexibilitat financera i sense tindre fer inversió en recursos interns.

Més informació

Font; globbit.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia