FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Solucions digitals per a millorar els marges de les pimes

Solucions digitals per a millorar els marges de les pimes

El 56% de les pimes espanyoles espera incrementar la seua inversió en tecnologia en l'any vinent

Les pimes espanyoles, que conformen el 99,9% del teixit empresarial, avancen en la seua transformació digital. Segons l''Índex d'Economia i Societat Digital (*DESI) 2022' de la Comissió Europea, en 2021, el 25% de les pimes nacionals ja venia per internet i el 40% ja utilitzava les xarxes socials amb finalitats comercials. Les pimes del nostre país estan per damunt de la mitjana europea i Espanya se situa en el seté lloc dels 27 estats membre segons aquest informe.

El rànquing es compon de quatre elements: capital humà, connectivitat, integració de la tecnologia digital i serveis públics digitals. En aquests quatre sectors, Espanya ha mostrat avanços respecte a anys anteriors, especialment quant a infraestructura tecnològica a causa de la seua davantera en l'obertura de les *APIs i en el suport del Govern en matèria de digitalització de les empreses. No obstant això, encara queda per davant una gran faena a nivell de conscienciació i adopció de tecnologies com el '*open *banking'.

Seguint el deixant de la digitalització i l'auge de les vendes en línia i els pagaments immediats, van sorgir grans empreses com *PayPal, la pionera en la indústria del '*paytech' i, més recentment, *Bizum, líder a nivell local quan quant a immediatesa. En aquest context, també sorgeix a Lituània l'any 2018 *kevin., una infraestructura de pagaments compta a compte (*Account *to *Account, A2A), que opera en 27 països de l'Espai Econòmic Europeu i que acaba de desembarcar a Espanya per a competir amb el duopoli de les targetes.

*Jennyfer Díaz, responsable de *kevin. per a Espanya explica que «la nostra solució a nivell empresarial podria tindre un creixement i expansió exponencial en els pròxims 2 anys. En els Bàltics, l'adopció de pagaments de compte a compte ja és una realitat. És el mètode que utilitza la majoria de la població en sectors clau com el comerç electrònic, el pagament de serveis com a pàrquing, el *food *delivery o la mobilitat en ciutats».

Com funcionen els pagaments de compte a compte?
«Per al client final funciona exactament com un *Bizum i per a les empreses és igual de senzill, però amb l'avantatge que, amb una sola integració de la solució, el comerç pot rebre pagaments de tota la Unió Europea, ja que som presents en 27 països i amb preus més ajustats per a les empreses», destaca Díaz.

Un dels beneficis de *kevin. és que elimina als intermediaris, la qual cosa implica una major rapidesa a l'hora que les empreses reben els diners al mateix temps que obtenen uns marges majors. «Usualment les targetes es queden amb una comissió d'entre un 1,2% i un 3% en cada operació aproximadament. Nosaltres cobrem un preu fix que sol ser de cèntims en funció del volum que es mitjance amb l'empresa. La nostra solució no sols aporta liquiditat a les pimes de manera immediata, sinó que també els ofereix l'avantatge competitiu de rebaixar els seus preus ja que es queden amb un major marge en les operacions».

A més, a nivell tecnològic, la companyia lituana utilitza les *API's de '*open *banking', és a dir, es connecten amb els principals bancs dels països en els quals operen en lloc de desenvolupar el seu *API pròpia per a evitar la dependència que això causaria, i el seu mètode és molt més segur ja que la possibilitat de frau és molt escassa i no permet el «*chargeback».

A Espanya, ja han comprovat el seu èxit amb iniciatives com la 'Gran Cistella de Calamocha', client que ha llançat per primera vegada la seua venda en línia de bitllets per al seu sorteig de la gran cistella per a Nadal, aconseguint més de 14 mil transaccions en línia a través de la solució de *kevin.

Actualment, la companyia presta els seus serveis a més de 7.000 comerços de tota Europa i compta amb un equip de més de 280 persones, 15 d'elles situades a Espanya. Aquest mateix any va tancar una ronda de finançament de Sèrie Per valor de 65 milions de dòlars, que està invertint en talent, en el desenvolupament del producte tecnològic *NFC per als pagaments de compte a compte en botigues físiques a través de *TPV i en el seu pla d'internacionalització.

Més informació

Font: abc.es


Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia