FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Tots els detalls del Pla Renove 2020 definifivo per a canviar de cotxe

Tots els detalls del Pla Renove 2020 definifivo per a canviar de cotxe

Per exemple, el fons per a ajudes als turismes serà de 200 milions, el 80% del total. I els híbrids 'endollables' igualen la seua ajuda màxima a la del Moves II: 2.600 euros.

El Govern ha publicat aquest dilluns en el BOE els detalls definitius del Pla *Renove 2020 aprovat divendres passat i que subvencionarà la compra d'un cotxe nou amb qualsevol tecnologia sempre que entreguem a canvi un amb almenys 10 anys d'antiguitat. Hi ha pocs canvis respecte al que ja s'havia anunciat, però n'hi ha. Ací li resumim com queda el programa.

QUINS TIPUS D'AJUDES EXISTEIXEN?

Es concedeixen tant ajudes directes, cas d'un particular o un autònom, com relacionades amb operacions de lísing o rènting, que seran sol·licitades per les empreses. No obstant això, en aquest últim cas, encara que siga l'empresa qui cobre la subvenció, se li haurà de descomptar en l'operació a l'arrendatari (qui l'usarà). Els sol·licitants d'ajudes no poden tindre deutes amb l'Administració, tributàries o de la Seguretat Social. A més, el beneficiari haurà de mantindre la titularitat del vehicle i la seua matriculació a Espanya almenys durant dos anys des del moment de la concessió de la subvenció. Les persones físiques només podran adquirir un automòbil sota aquest pla. Les jurídiques, fins a 30.


QUINS VEHICLES ES PODEN BENEFICIAR?

Els turismes que s'adquirisquen dins d'aquest pla (i que poden ser de fins a nou places) han d'emetre, com a màxim, 120 grams de CO? i tindre les etiquetes A o B del *IDAE (les pot consultar ací); i C, ECO o ZERO de la DGT. Pot ser nou o *automatriculado pel concessionari enguany i no costarà més de 35.000 euros (45.000 si és Zero emissions o el beneficiari una persona amb mobilitat reduïda) abans d'impostos. Es contemplen totes les tecnologies: elèctrics purs i d'autonomia estesa gràcies a un generador de combustió, híbrids de tota mena, d'hidrogen, de combustió, *GLP i gas natural.

A canvi, el cotxe a *achatarrar ha de tindre més de 10 anys (set en el cas de les furgonetes), la ITV en vigor i haver sigut propietat del beneficiari, o d'un familiar en primer grau, almenys un any. També es pot beneficiar de les subvencions els compradors de motocicletes -de combustió o elèctriques amb més de 70 km d'autonomia- furgonetes (amb límit d'emissions de 155 grams de CO? per quilòmetre), camions i autobusos.

QUIN ÉS L'IMPORT DE LES PRIMES?

En el cas dels turismes, en el següent quadre trobarà l'ajuda que correspon a cada vehicle en funció del seu etiquetatge. Inicialment es va parlar que els híbrids endollables amb etiqueta Zero (amb una autonomia elèctrica igual o superior als 40 km) tindrien 4.000 euros, però en la redacció definitiva s'ha concretat que serà la mateixa ajuda màxima que en el *Moves II entregant un vehicle per a *achatarrar. Encara que en aquest segon pla, l'antiguitat del cotxe és de set anys (per més de 10 en el *Renove 2020).


Més informació

Font. elmundo.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia