FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Tres errors freqüents que cometen les pimes en la seua transformació digital

Tres errors freqüents que cometen les pimes en la seua transformació digital

Hui dia és difícil sostraure's a un terme, la digitalització, tan de moda, com, a vegades, poc concret, però sens dubte, clau per a totes l'empreses, de tots els sectors, de totes les grandàries.

Continua estant vigent la necessitat de digitalitzar el negoci per a no quedar-se arrere en el tipus d'economia que de forma lenta però progressiva s'estan instal·lant en el nostre dia a dia.. Com assenyala Virginia Cabrera, especialista en transformació digital en Telefònica Empreses, la digitalització tracta d'aconseguir el mateix que hem pretés sempre -ser més productius i vendre més- recolzant-nos en noves metodologies i eines: la tecnologia i Internet.

Virginia Cabrera ens ajuda a entendre què tres coses cal evitar a l'hora de ‘transformar’ el teu negoci:

Primer error: No formar a la teua plantilla en competències digitals: La transformació digital no es refereix tant als canvis tecnològics com al canvi de relacions i de valors que està trastocant quasi tot. Perquè una empresa siga digital, els seus treballadors hauran de comptar amb habilitats tècniques per a l'ús de noves eines, i fins i tot en algun cas per al seu disseny. Aquestes habilitats seran sempre les mateixes? No necessàriament. Dependran del tipus d'activitat i empresa. Per exemple, parlar en determinades companyies de ‘capacitats analítiques avançades’ es referirà a contractar experts en *big data i en altres casos, es referirà a incorporar certs coneixements d'analítica web. Aquestes habilitats tècniques són fonamentals per a modernitzar processos i desenvolupar la relació amb un client cada vegada més digital. Tasques, d'altra banda, que totes les empreses, tant grans com xicotetes, necessiten abordar. Per a detectar l'actitud digital i acréixer-la és necessari que les companyies impulsen els següents aspectes: la *proactividad i la creativitat, una nova cultura d'aprenentatge, la col·laboració a través de projectes transversals i facilitar el treball en remot i conciliació.

Segon error: No digitalitzar els espais o la relació ‘cara a cara’ amb el client:Segons la Confederació Espanyola de Comerç, un de cada cinc euros ja es gasta en Internet. Això vol dir que a les botigues no els queda una altra eixida que tancar? Clar que no. Però sí que pot significar que cal donar-li una ‘volta’ al concepte tradicional de comerç i cal crear llocs en els quals els consumidors visquen experiències, fusionant el físic i digital, i tenint un procés de compra *omnicanal. Perquè cap negoci físic, tinga o no venda online, pot quedar-se fora de la xarxa, on segons diversos sondejos comencen el 95% de les compres. I encara que el 80% dels consumidors declare que prefereix comprar en una botiga física, aquesta frase sempre va lligada al condicionant que la compra en un establiment li faça relacionar-se amb persones que li escolten i que tenen els coneixements que el consumidor cerca. Per tant, personalitzem els processos de compra, acaronem al client, siga virtual o real, i posem tots els canals del nostre comerç a la seua disposició.

Més informació

Font: capital.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia