FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
10 consells de ciberseguretat per a les pimes

10 consells de ciberseguretat per a les pimes

La creixent quantitat de dades i informació gestionada per pimes i autònoms fa indispensable la posada en marxa de fèrries mesures de seguretat per a fer front a possibles ciberatacs.

La ciberseguretat s'ha convertit en un factor fonamental del desenvolupament del negoci, màximament des de l'enduriment de les normatives relacionades amb la privacitat i protecció de dades. Moltes grans empreses compten amb un departament específic per a vetlar per la seguretat de l'organització, però quines pràctiques i mesures pot posar en marxa un xicotet negoci?

Realitzar una auditoria de ciberseguretat

Conéixer el grau de vulnerabilitat de la informació que posseeix l'empresa és el primer pas per a reforçar la seguretat. Per a això, és necessari realitzar una anàlisi i auditoria per a valorar l'estat de la ciberseguretat i el risc de desprotecció enfront d'un atac.

Emmagatzemar la informació en diversos dispositius

Fa temps que els professionals accedeixen a la informació de l'empresa a través d'altres dispositius que no són l'ordinador. Compartir funcions amb la *Tablet o telèfon intel·ligent d'ús personal és una cosa habitual, per la qual cosa resulta convenient aplicar un sistema de seguretat per capes, a més d'emmagatzemar la informació en el núvol amb sistemes com *Dropbox o Google *Drive.

Comptar amb sistemes de seguretat per capes

Els sistemes de seguretat per capes s'implementen en tres nivells diferents. D'una banda, la primera capa deté troians, virus o *malware a través d'un programari antivirus; la segona capa evitar aplicacions no autoritzades amb un programari *antiejecutable; i la tercer preserva la informació de l'ordinador.

Analitzar els fitxers i programes abans de l'execució

La falta de temps pot provocar que els usuaris accepten l'execució d'un programa o arxiu sense anàlisi prèvia, la qual cosa pot posar en risc la seguretat dels equips. Així, val la pena conscienciar a la plantilla sobre la importància de revisar la procedència dels arxius abans de la seua execució.

Més informació

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia