FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Aquestes són les 40 mesures que li demanaran els autònoms al nou govern

Aquestes són les 40 mesures que li demanaran els autònoms al nou govern

Tarifa zero per als autònoms que no arriben al Salari Mínim Interprofessional, que se'ls excloga de l'obligació de registre horari i que es pose en marxa el règim sancionador de morositat, són només tres de les 40 mesures que li demanen els autònoms al nou govern. Totes elles, nascudes dels sis eixos de millora que proposa LLIGA.

Per segona vegada - ja ho van fer el mes d'abril passat-, els treballadors autònoms han enviat al Govern en funcions i als grups parlamentaris una bateria de mesures imprescindibles per a la millora de les seues condicions personals i dels seus negocis. La Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (LLIGA) -la més representativa dins del col·lectiu- ha recollit en un document les 40 propostes essencials que demanda el col·lectiu i que hauria de tindre en compte el partit o la coalició que governe Espanya a partir de novembre.

Entre elles, destaquen la posada en marxa d'una tarifa 0 per a tots aquells treballadors per compte propi que no arriben al Salari Mínim Interprofessional (SMI), la lluita contra el frau dels falsos autònoms; l'exempció de registrar l'horari per a tot afiliat al REPTA amb menys de cinc treballadors al seu càrrec i la creació d'un règim sancionador contra la morositat.

Una altra de les iniciatives que plantegen, i que pot tindre un gran impacte dins del col·lectiu, és que els autònoms, la facturació dels quals no supere els 30.000 euros, puguen oblidar-se de l'IVA. Es tracta d'una mesura que s'utilitza en altres països de la Unió Europea, que es coneix com a IVA franquiciat i que exonera als professionals per compte propi d'aquest impost. Amb la seua aplicació l'autònoms no estarien obligats a incloure l'IVA en la seua factures, tampoc podrien deduir-se el que suporten i no haurien de realitzar la declaració trimestral d'aquest tribut. *Ésto només serà aplicable quan tota l'activitat puga ser traçable digitalment, a través d'eines validades per l'Agència Tributària.

Més informació

Font: autonomosyemprendedor.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia