FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Burocràcia, morositat i finançament, els principals problemes de les pimes

Burocràcia, morositat i finançament, els principals problemes de les pimes

Sis de cada deu pimes no duren més de cinc anys. Ocupem el lloc 85 en supervivència d'empreses als països de l'OCDE.

Sis de cada deu empreses tanquen abans dels cinc anys. Així ho demostren les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i ha publicat en un estudi *SeflBank. Aquestes dades posen de manifest que Espanya és un dels països amb menor taxa de supervivència a Europa.

A més, el 94% de les empreses espanyoles són microempreses, és a dir, que compten amb menys de nou empleats en plantilla. Per tant, la grandària pot ser un dels factors determinants en la duració d'una empresa. Però no és l'únic. L'escassa supervivència de les empreses pot estar provocada pels diferents problemes als que s'enfronten les petites i mitjanes empreses del nostre país.

Llargs tràmits i períodes de pagament il·legals

Muntar una empresa a Espanya porta una mitjana de 13 dies, segons dades de l'Informe *Doing *Business del Banc Mundial. Aquesta dada se situa molt damunt de països veïns com França, amb 3,5 dies i Portugal, amb 4,5 dies. La mitjana dels països de l'OCDE està en 8,3, per la qual cosa també ho superem amb escreix, ocupant la posició 85. Tots els tràmits necessaris per a crear una empresa influeixen negativament en els emprenedors, que es queixen d'una burocràcia exagerada.

Més informació

Font: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia