FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
El retard en els pagaments, un cercle viciós per a les pimes

El retard en els pagaments, un cercle viciós per a les pimes

Intentar cobrar de forma adequada el que els clients deuen és un dels principals problemes als quals han d'enfrontar-se les pimes i autònoms per a poder treballar sense problemes de liquiditat.

Els retards en els pagaments no solament limiten la competitivitat de les empreses, també impedeixen el seu creixement. Tant és així que, segons l'últim Informe Europeu de Pagaments del proveïdor de serveis de gestió de crèdit, *Intrum, el 16 per cent de les empreses espanyoles contractaria a més persones si cobrara abans els seus deutes.

Davant aquesta realitat, obviar totes aquelles accions dirigides a promoure una economia sòlida i sostenible en l'empresa pot convertir-se en un seriós inconvenient. Les pimes són una potent força motora del sistema de mercat i, en conseqüència, de l'economia espanyola. No obstant això, són les que pateixen més de prop les conseqüències del retard en el cobrament de factures.

Encara que la legislació espanyola fixa en 60 dies el termini de pagament, les empreses del nostre país superen amb escreix aqueixos límits, especialment quan es tracta de clients corporatius, arribant als 81 dies.

Aquestes dades amaguen un problema de fons instal·lat en part del teixit empresarial relatiu al pagament de factures. Segons l'informe de *Intrum, el 21 per cent de les pimes assenyala els retards intencionats en els pagaments com la principal causa dels impagaments als quals s'enfronten les signatures de menys de 250 treballadors. En aquest sentit, moltes companyies aplanen el seu finançament, en part, gràcies als seus proveïdors, que en la seua majoria són pimes i autònoms.

Per això, el més important és que tant Administracions Públiques com empreses respecten els terminis i compromisos derivats de les seues relacions comercials, però també que les petites empreses compten amb estructures especialitzades que els protegisquen dels impagaments. És a dir, que s'estenga la cultura de les bones pràctiques en relació als terminis de pagament i de prevenció de la morositat.

Cal no oblidar que la majoria de l'ocupació a Espanya el creen pimes i autònoms, que són els que tenen més dificultats. Per això davant les factures vençudes és fonamental actuar amb la major rapidesa i confiar en bons professionals per a aconseguir que els impagaments no descentren a l'empresari de la seua comesa, és a dir, el seu negoci.

Més informació

Font: eleconomista.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia