FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les dades de la teua pime també tenen valor per als ciberdelincuentes

Les dades de la teua pime també tenen valor per als ciberdelincuentes

S'estima que la xifra ‘oficial’ de ciberatacs a Empreses (petites o grans) està a Espanya entorn dels 4.000 per dia.

“La xifra de programes maliciosos que pul·lulen en l'ecosistema digital supera els 12 milions d'espècimens dignes de qualsevol hall *of *fame”, sosté Luis Méndez, Director de suport en *CiberProtector.

Segons aquest expert, són moltes l'empreses a nivell mundial que s'han vist exposades a atacs de *Rasomware, infectant-se amb campanyes de publicitat aparentment innocents, que han provocat que multinacionals com *Maersk hagen tingut segrestats les seues dades a canvi d'un rescat.

Per tant, no ha d'entendre's la ciberseguretat com alguna cosa que concerneix només als governs donats que són les empreses les que major nombre d'atacs reben. “En gran part dels casos aconsegueixen el seu objectiu final, suposant un cost molt elevat, no solament en pèrdua d'informació també en costos de recuperació”, afirma Méndez

Sota la mentalitat errònia de molts emprenedors de pensar que les seues dades no tenen valor tangible, cada vegada més els atacs se centren en aquestes xicotetes indústries per a obtindre no solament dades, sinó en molts casos desenvolupar tècniques d'extorsió digital per a obtindre diners a canvi de no alliberar les dades dels seus sistemes informàtics.

L'objectiu dels atacs contra el sector comercial minorista i els xicotets negocis no són les dades de l'empresa, sinó obtindre diners a canvi de l'antídot per a alliberar la informació que s'ha bloquejat en els sistemes de l'empresa.

Per als usuaris malintencionats és molt més senzill accedir a les xarxes de petites empreses, infectar els ordinadors, encriptar tota la informació i demanar diners per a poder recuperar el control de l'ordinador.

Per regla general són els negocis de menys de 50 treballadors els que menys inverteixen en ciberseguretat i això els acaba convertint en blanc propici per als *ciberdelincuentes.

El major vector d'inseguretat són els usuaris o treballadors, que desconeixen les pràctiques adequades per a protegir-se i evitar que l'empresa on treballen acabe sent el blanc d'atacs i pèrdua d'informació.

MESURES DE SEGURETAT PER A PIMES

Més informació

Font: www.emprendedores.es

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia