FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les pimes espanyoles demanen al Govern una reforma del mercat laboral

Les pimes espanyoles demanen al Govern una reforma del mercat laboral

Mancant formar Govern i acabar amb aquest període d'inestabilitat política que està durant tant, les pimes han elaborat la seua «carta als Reis Mags» demanant, abans de res, un Executiu estable i fort que impulse les reformes necessàries per a millorar la competitivitat dels seus negocis.

Així es reflecteix en l'estudi dut a terme pel *marketplace global *eBay, junt la consultora Sondeja Investigació, que analitza la percepció de les pimes espanyoles en relació als objectius de la XIII legislatura.

Segons l'enquesta realitzada, les petites i mitjanes empreses consideren que hi ha determinades àrees prioritàries en les quals l'Executiu que supere la investidura ha d'afrontar sí o sí. La primera d'elles és la reforma del mercat laboral, tal com l'asseguren set de cada 10 pimes. A més, el 45% i el 43% dels negocis considera que donar suport a la I+D i transformar la fiscalitat serien les següents àrees principals d'actuació, respectivament.

Les pimes en La Moncloa

Més concretament, si les pimes tingueren el suport en la sessió d'investidura i arribaren a la Moncloa, la primera reforma que impulsarien seria adaptar els impostos als beneficis reals, segons el 70% de les enquestades. D'aqueixa manera, farien realitat una reivindicació històrica del sector i que consideren essencial per al seu creixement.

El seu full de ruta també estaria marcada per l'activació d'incentius fiscals que els permeteren invertir en els seus propis negocis així com reduir la complexitat administrativa a l'hora de conéixer noves lleis o convocatòries de finançament, entre altres. Així ho manifesten el 69% i el 52% de les petites i mitjanes empreses, respectivament.

Què hi ha del programa socialista?

Tenint en compte el programa electoral del partit que va guanyar els comicis nacionals hi ha mesures plantejades que les pimes impulsarien. El 72% dels negocis modificaria el Règim Especial dels Treballadors Autònoms (REPTA) per a adaptar els impostos als ingressos reals, proposta que coincideix amb una de les mesures que les associacions sectorials consideren també urgents.

En segon lloc, 4 de cada deu pimes aposten per reprendre la Llei per a la Promoció de *Startups que contemple incentius fiscals per al seu finançament i desenvolupament. Una mesura sotmesa a consulta pública entre desembre de 2018 i gener de 2019, que el nou Govern hauria de reprendre en la nova legislatura.

Més informació

Font: muypymes.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia