FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Les pimes, fartes d'esperar diversos mesos per a cobrar

Les pimes, fartes d'esperar diversos mesos per a cobrar

Un dels grans problemes que va precipitar la caiguda de moltes pimes la passada crisi va ser que els clients no pagaven, i no es va deure tant a la caiguda del consum.

Un dels grans problemes que va precipitar la caiguda de moltes pimes la passada crisi va ser que els clients no pagaven, i no es va deure tant a la caiguda del consum. Perquè sembla que, encara que la situació ha millorat lleument, la morositat continua sent un dels majors problemes de les empreses, segons dades de l'INE. De fet, les demores en els pagaments són la tercera preocupació dels empresaris espanyols. D'ella es deriven problemes de flux de caixa i incapacitat per a contractar nous empleats, incidint directament en el PIB i l'ocupació nacional.

En total, el 16% de les empreses espanyoles contractaria a més persones si cobrara abans els seus deutes, segons l'últim Informe Europeu de Pagaments, elaborat per *Intrum, companyia líder en prevenció i gestió d'impagaments. Una xifra que situa a Espanya només quatre punts per davall de la mitjana europea.

Segons aquest estudi, les principals raons per les quals no es reben els pagaments a temps van més enllà dels problemes financers i se centren també en la intencionalitat de no pagar. De fet, el 21% de les companyies enquestades assenyala els retards intencionats com la principal causa de comptar amb factures vençudes en tancament comptable.

Més informació

Font: muypymes.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia