FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Quatre clients que l'empresa ha d'acaronar i cinc dels quals fugir

Quatre clients que l'empresa ha d'acaronar i cinc dels quals fugir

Al llarg del dia a dia es tracta amb molts tipus de clients. Identificar a aquells que són més rendibles és la tasca bàsica de l'empresa, per a cuidar-los i fidelizarlos.

Al llarg del dia a dia es tracta amb molts tipus de clients. Identificar a aquells que són més rendibles és la tasca bàsica de l'empresa, per a cuidar-los i *fidelizarlos. Però no sempre és fàcil i a vegades ens confonem. Veurem una classificació de x clients que l'empresa ha d'acaronar i x dels quals fugir.

Perquè a vegades alguns clients suposen un cost d'oportunitat molt elevat. Mentre estem treballant amb ells i atenent les seues peticions sense fi, als canvis de criteri, etc. no estem buscant nous clients ni atenent els que són veritablement rendibles.

Els clients que l'empresa ha d'acaronar

1. El millor client del món
És el client que t'accepta el pressupost sense regatejar. No posa peròs durant la realització del treball o projecte i té les coses molt clares. Sap que posar-nos les coses fàcils suposa també que tot isca bé. Et dona facilitats per a tot i et manté informat si existeix algun canvi en el projecte.

2. El bon pagador
Et paga una part per endavant sense queixes. I quan vencen els terminis del projecte o adquireix més productes els abona segons el criteri convingut. En el pitjor dels casos o si sorgeix algun inconvenient ens demana que li girem la factura per al mes següent, però li fa front de forma puntual.

El bon pagador ha sigut un client en perill d'extinció, però sembla que últimament s'està recuperant la població
3. El client ganxo
És un client imant per a l'empresa. Està en un lloc adequat i la competència es fixa en ells. Treballar amb ells suposa que molts coneixeran la nostra empresa, que ens arribaran nous clients simplement perquè saben que hem treballat amb ells.

4. L'altaveu
És el client que es converteix en ambaixador de la nostra empresa. Té molts contactes, coneix a tothom en la seua zona i es porta bé amb la competència. Si està content amb nosaltres ens recomana a tothom. Si no ho cuidem pot ser un problema, perquè amb els seus contactes també pot fer-nos perdre oportunitats de negoci.

Més informació

Fuente: pymesyautonomos.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia