FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Actualidad (Mostrar tot)
Treball adverteix a les pimes que no hi haurà miraments amb el registre de jornada

Treball adverteix a les pimes que no hi haurà miraments amb el registre de jornada

Les sancions no tardaran a arribar si no es compleix la normativa.

La nova normativa del Ministeri de Treball obliga les empreses a registrar l'horari d'entrada i eixida dels seus treballadors. Aquesta llei han de complir-la totes les pimes, lliurant-se d'ella els autònoms i les cooperatives, com s'explica en aquest article


El límit per a adequar-se a aquest nou escenari va expirar el mes de maig passat, per la qual cosa ja haurien de tindre en funcionament un sistema per a aplicar aquesta norma. De fet, des de la inspecció de treball han deixat clar que el registre horari "ha vingut per a quedar-se" i que "no es faran excepcions segons la grandària ni la tipologia de les empreses". De moment, això sí, no s'estan emetent sancions, encara que aquest gest de "cortesia" no es prolongarà molt més en el temps.

Són paraules del director territorial cap de la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social de Madrid, Javier *Cerrolaza, durant una trobada amb empresaris del sector hostaler.

El reial decret de registre de jornada suposa per a *Cerrolaza "una obligació instrumental", i no un objectiu inspector en si mateix. La finalitat del registre horari per a ell no és una altra que "comprovar que les hores extres que realitzen els treballadors es cotitzen i es compensen".

Més informació

Fuentes: cincodias.elpais.com

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia