FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Ayudas y subvenciones (Mostrar tot)
AJUDES DIRECTES DE 300 EUROS PER A PERSONES AUTÒNOMES AFECTADES PER L'INCREMENT DELS COSTOS ENERGÈTICS

AJUDES DIRECTES DE 300 EUROS PER A PERSONES AUTÒNOMES AFECTADES PER L'INCREMENT DELS COSTOS ENERGÈTICS

Ahir es va publicar en el DOGV el Decret 92/2022 del Consell, pel qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'ajudes directes de suport a les persones treballadores autònomes, inscrites com a tals en el Règim Especial d'Autònoms, que desenvolupen la seua activitat en els subsectors que s'han vist especialment afectats per l'increment dels costos energètics derivats de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia.

Persones beneficiàries, persones físiques que reunisquen els següent requisits:

a) Estar donades d'alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms, des del 24 de febrer de 2022 fins a la data de publicació d'aquesta convocatòria.
b) Trobar-se en algun epígraf de l'IAE relacionats en l'annex del present decret, des del 24 de febrer de 2022 fins a la data de publicació d'aquesta convocatòria.
c) Tindre el seu domicili fiscal en la Comunitat Valenciana.
d) Que les persones sol·licitants s'hagen vist afectades econòmicament per l'increment dels costos energètics derivats de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia, que s'acreditarà mitjançant una declaració responsable d'aquestes, almenys per un import igual o superior a 300 euros.

Conceptes subvencionables

A l'efecte d'aquestes ajudes, es consideraran despeses subvencionables l'increment dels costos energètics que hagen suportat les persones beneficiàries durant el període de febrer a juny de 2022, en relació amb el mateix període en 2021, i la quantitat del qual ha de ser superior a 300 euros.

Quantia de l'ajuda

La quantia de l'ajuda ascendirà a 300 euros per persona beneficiària, entenent-se com a tal la persona sol·licitant que complisca els requisits establits en l'article 4 (persones beneficiàries).
Les sol·licituds d'ajuda es tramitaran i resoldran per estricte ordre d'entrada, prèvia comprovació del compliment dels requisits establits en el present decret, fins al límit del crèdit pressupostari establit en aquest decret

Termini i forma de presentació de sol·licituds

1. El termini per a la presentació de sol·licituds s'iniciarà a les 09.00 hores del dia 15 de juliol de 2022 i finalitzarà a les 23.59 del dia 22 de juliol de 2022.
2. Les sol·licituds es presentaran de manera telemàtica en la seu electrònica de la Generalitat Valenciana a través del procediment «Sol·licitud d'ajuda de suport als treballadors autònoms, inscrits com a tals en el Règim Especial d'Autònoms, que desenvolupen la seua activitat en els subsectors que s'han vist especialment afectats per l'increment dels costos energètics derivats de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia. Pla Reactiva». En la pàgina web de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic estarà disponible la informació sobre la convocatòria i s'habilitarà un accés a la seu electrònica per a formular la sol·licitud.

3. La presentació de les sol·licituds s'efectuarà realitzant dos tràmits:

a) Tràmit un: sol·licitud de data i franja horària per a presentar la sol·licitud (no requereix signatura electrònica). Per a sol·licitar l'assignació de data i franja horària per a presentar la sol·licitud, s'accedirà al procediment telemàtic «Sol·licitud de cita prèvia per a la presentació de la sol·licitud d'ajuda de suport als treballadors autònoms, inscrits com a tals en el Règim Especial d'Autònoms, que desenvolupen la seua activitat en els subsectors que s'han vist especialment afectats per l'increment dels costos energètics derivats de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia. Pla «Reactiva»». En aquest tràmit només haurà d'introduir-se la identificació de la persona sol·licitant de les ajudes (no del seu representant), un correu electrònic i un telèfon de contacte. El sistema informarà de la franja de temps i dia assignat per a presentar la sol·licitud.
b) Tràmit dos: Presentació de la sol·licitud (requereix signatura electrònica). Dins de la franja assignada, s'accedirà al procediment «Sol·licitud d'ajuda de suport als treballadors autònoms, inscrits com a tals en el Règim Especial d'Autònoms, que desenvolupen la seua activitat en els subsectors que s'han vist especialment afectats per l'increment dels costos energètics derivats de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia. Pla «Reactiva»», a través del qual es presentarà la sol·licitud.
4. Si el tràmit dos es realitza en la franja de temps assignada, el sistema retrotraurà la data de presentació de la sol·licitud al moment en què es va completar el tràmit un. Si la sol·licitud no es presentara en el període assignat per al tràmit dos, s'entendrà no presentada la sol·licitud


Declaracions responsables

En el formulari de sol·licitud les persones interessades hauran de presentar una declaració responsable en la qual manifeste que s'ha vist afectat econòmicament per l'increment de costos; que no ha rebut subvencions per un límit superior als establits pel marc temporal d'ajudes d'estat de la Unió Europea (35.000 euros en el cas del sector primari i 400.000 euros per a la resta de sectors econòmics), així com que no està afectat per les sancions que la Unió Europea ha imposat arran de la invasió d'Ucraïna per Rússia.
Les sol·licituds d'ajuda es tramitaran i resoldran per estricte ordre d'entrada, prèvia comprovació del compliment dels requisits establits en el present decret, fins al límit del crèdit pressupostari establit en aquest decret.

Font: DOGV 12-07-2022

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia