FECAP
FECAP Ph. +34 964 711 644
Carrer Albaset, 5 Segorbe, ES
FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia.
Ayudas y subvenciones (Mostrar tot)
Ajudes per a projectes de digitalització de «Última Milla» en empreses del sector turístic

Ajudes per a projectes de digitalització de «Última Milla» en empreses del sector turístic

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat recentment, el passat 28 de desembre, l'ordre de bases que regularan la concessió de la segona convocatòria d'ajudes destinades al suport a la competitivitat de les empreses del sector turístic i que continguen millores en la digitalització i intel·ligència aplicats a la gestió, promoció, sostenibilitat, posada en valor i difusió per a destins i sector turístic.

El termini de presentació de sol·licituds serà de dos mesos a partir de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria, llevat que en elles establisca un altre termini.

Esta segona convocatòria disposa d'un pressupost de 104 milions d'euros dirigit al desenvolupament i implantació de projectes tecnològics singulars i transformadors. Esta nova línia d'ajudes del Ministeri d'Indústria i Turisme, que se sumen als 25 milions d'euros de la convocatòria de 2021, forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya.

Com a novetat respecte a la convocatòria de 2021, esta facilita l'accés de les pymes al finançament, permetent que siguen més les empreses que es beneficien de les ajudes. Així, a esta convocatòria podran concórrer, a més de les agrupacions d'empreses, les associacions sense ànim de lucre, federacions i confederacions del sector turístic que acrediten que no realitzen activitat econòmica i les pròpies empreses a títol individual.

Este programa és part del Pla de modernització i competitivitat del sector turístic (component 14) que incorpora el Pla de Recuperació i s'estructura entorn de tres línies d'actuació:

Línia 1: Per a projectes de desenvolupament tecnològic innovadors que incorporen tecnologies emergents o de nou desenvolupament amb risc tecnològic mig/alt i per a projectes de desenvolupament de caràcter aplicat amb risc tecnològic mig/alt. Esta línia està dotada amb 30 milions d'euros i podrà finançar projectes amb un pressupost mínim de 300.000 euros i un màxim de 3 milions d'euros.
Línia 2: Per a projectes d'implantació i adopció de noves tecnologies que incorporen tecnologies testades prèviament en el mercat amb risc tecnològic baix. Esta línia està dotada amb 24 milions d'euros i podrà finançar projectes amb un pressupost mínim de 200.000 euros i un màxim de 750.000 euros.
Línia 3: Ajudes amb caràcter de minimis per a projectes d'implantació i adopció per part de pymes de tecnologies testades prèviament en el mercat amb risc tecnològic baix o, en general, per a processos de digitalització de les seues activitats. Esta línia està dotada amb 50 milions d'euros i podrà finançar projectes amb un pressupost mínim de 20.000 euros i un màxim d'acord amb el que s'estableix en la legislació vigent relativa a les ajudes de minimis i futures modificacions d'esta.
El termini per a poder sol·licitar estes ajudes és de dos mesos des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de l'Estat.

Més informació: Més informació

Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11Imagen de fondo FECAP 11
© FECAP. Federación Empresarial Comarcal del Alto Palancia